Brood: “Roda zo wegzetten geeft een nieuwe boost”

N.E.C. Nijmegen breidde het gat naar nummer twee Roda JC Kerkrade gisteren uit tot zeventien punten. In het Goffertstadion waren de Nijmegenaren met 3 – 0 te sterk voor Roda. Na afloop verschenen uitblinker Navarone Foor en succestrainer Ruud Brood voor de camera’s van FOX Sports.

Foor tekende voor de 1 – 0 en de 3 – 0 en werd ook uitgeroepen tot man of the match in het stadion. “Ik scoor twee keer, dus dan ben ik tevreden. In het begin was er ook nog een bal waar ik niet bij kon. We moesten wel even aftasten, want we wisten niet precies hoe Roda ging spelen, maar de wedstrijd viel al snel onze kant op. Het is fijn dat we zo veel spelers hebben die kunnen scoren, ik weet van mezelf dat ik dat ook kan. Het maakt het makkelijk voor ons; vandaag was ik een keer aan de beurt. Bij de 1-0 dacht ik: ga gewoon versnellen, en toen kon ik hem binnenschuiven.”

Trainer Ruud Brood toonde zich ook een tevreden man. “We hebben een enorme stap gezet; alle concurrenten verliezen vandaag weer punten. Het is nu een enorm gat en dat is een compliment waard voor de selectie. Deze maand hebben we de basis gelegd en nu kunnen we het afmaken in de vierde periode. Ik denk dat we een uitstekende organisatie hebben staan. Er ligt hier een goede visie. We spelen vandaag zonder spits en toch scoren we gewoon drie keer.”

Een andere uitblinker aan de kant van de Nijmegenaren was Alireza Jahanbakhsh. De Iraans international werd in de winterstop nog knap behouden door de koploper, maar in de zomer lijkt er geen houden meer aan te zijn. “Als je bovenin meedraait, gaan er met name aanvallers opvallen”, weet ook Ruud Brood. “Hij is heel creatief en doelgericht. Vandaag scoorde hij jammer genoeg niet, maar was hij wel weer erg belangrijk. Het liefst wil je je beste spelers behouden, maar als de club een geweldige aanbieding krijgt, moeten wij zorgen dat we een goede vervanger hebben. Hij is een superprof en krikt nu ook nog zijn rendement omhoog; ik vind hem de beste speler van de Jupiler League.”

Ondanks dat de titel nu toch wel zo goed als zeker binnen lijkt te zijn voor de degradant, blijft men voorzichtig met uitspraken. Brood: “We leven echt van wedstrijd naar wedstrijd. Ik weet niet wanneer we kampioen kunnen worden, maar iedereen straalt uit dat we elke wedstrijd willen winnen, dus hoe eerder, hoe beter. Er komen echter ook nog wel wat pittige wedstrijden aan. Toch ziet alles er goed uit. Roda zo wegzetten geeft wel weer een nieuwe boost.” Ook Foor houdt zich nog redelijk op de vlakte. “Ik heb nog niet in m’n achterhoofd wanneer we kampioen worden, want ik ben slecht in rekenen.”

Foto: Pro Shots