Trost: “Tijdens de play-offs moeten we er staan”

Roda JC Kerkrade verloor vrijdagavond voor de tweede keer dit seizoen van N.E.C. In het Goffertstadion waren de gastheren met 3 – 0 te sterk voor het team van René Trost. Na afloop verschenen de coach en verdediger Arjan Swinkels voor de camera’s van FOX Sports.

Navarone Foor wist bij de 1 – 0 met redelijk gemak langs Swinkels te rennen, voordat hij beheerst binnenschoof. De verdediger steekt daarvoor de hand in eigen boezem. “We hebben de tweede bal niet en dan loopt hij te makkelijk door. Ik sta niet helemaal goed ingedraaid, daar moet ik verder naar de buitenkant staan. Hij schiet dan goed binnen en dan weet je dat het een lastige wedstrijd wordt tegen deze ploeg.” Foor werd uitgeroepen tot man of the match in De Goffert. “Hij kwam vaak door en het doordekken van ons ging daarbij niet helemaal goed, want hun spitsen kwamen allebei van dezelfde kant. Zij hebben goed gebruik gemaakt van onze communicatieproblemen met het middenveld. Foor speelde goed, maar zo gevaarlijk is hij nou ook weer niet geweest.”

Roda had ruimschoots het meeste balbezit in Nijmegen, maar wist zich daar geen raad mee. “We waren andaag te statisch”, aldus Swinkels. “N.E.C. is uitgebalanceerd en staat achterin goed. Bij elk foutje van ons proberen ze snel te counteren. Als wij dan geen oplossing vinden, gaan we forceren en dat is precies wat zij willen. Zo helpen we ze en doen we onszelf pijn.” Bovendien bleken de Nijmegenaren voorin dodelijk effectief, zo zag ook trainer René Trost: “Bij hen weten de mensen er wel meteen raad mee als ze voorin de ruimte krijgen; wij wisten daar vandaag geen raad mee. Het eerste moment met Foor is meteen een goal en dan loop je er onmiddellijk achteraan. In de tweede helft had ik wel het gevoel dat we de gelijkmaker konden maken, al neemt Van Hyfte daar een verkeerde beslissing; ik denk dat hij gewoon moet schieten.”

Met het inbrengen van Demouge voor Faik ging Trost wat meer va banque spelen. “Je moet wat meer risico nemen, want je hoopt op een bevlieging en de 1 – 1. Dat zat er vandaag echter niet in en dan krijgen zij meer ruimte, waar ze goed mee omgaan. Het is gewoon een goede ploeg, die we vandaag veel te weinig pijn hebben kunnen doen. Ze staan verdiend bovenaan. Het gaat op kleine dingen mis; bij de 2 – 0 wordt een duel onnodig verloren, in de omschakeling is de pass vaak net niet goed. Van dat soort ruimtes moet je hier veel beter gebruik maken, want die krijg je niet zo vaak. We hebben dan wel meer kansen nodig, maar vandaag hebben we überhaupt nauwelijks kansen gehad. Zij scoren meteen als ze een kans hebben.”

Door het verlies van Roda in Nijmegen is de achterstand op de koploper opgelopen tot alweer 17 punten. Swinkels: “Ik denk dat we al wel rekening hielden met het feit dat N.E.C. kampioen gaat worden; wij moeten ons focussen op de play-offs. We moeten zorgen dat we tweede worden, of in ieder geval bij de eerste vijf belanden. Als je voor het kampioenschap gaat is dat pijnlijk, maar dat is nu eenmaal de realiteit.” Trost is het met zijn verdediger eens. “We moeten ons nu voorbereiden op de nacompetitie, al wisten we dat hiervoor ook al wel. We hebben daar nu tijd genoeg voor. In mei moeten we er staan; we kunnen dit tot een goed eind brengen, daar heb ik het volste vertrouwen in.”

Foto: Pro Shots

Comments (1)

  1. ???
    “communicatieproblemen met het middenveld”?
    Kalle Faik en Van Hyfte dan allein mer Marokkaans en Belsj?

Comments are closed.