Caanen tegenstander van mogelijke nieuwe competitieopzet

Ton Caanen is een tegenstander van het KNVB-idee omtrent een nieuwe competitieopzet. De voetbalbond wil met slechts 16 clubs in de Eredivisie meer spanning en weerstand creëren.

Tegenover 1Limburg stelt de technisch directeur van Roda JC dat meer spanning helemaal niet nodig is in de Eredivisie. Hij verwijst daarbij naar het competitieverloop van afgelopen seizoen. Toen werd de strijd om het landskampioenschap pas op de laatste speeldag beslist en ook de degradatiestrijd bleef lange tijd spannend. Zo speelde Roda zich pas in de 33ste speelronde veilig, met een 1-2 overwinning bij N.E.C. Ook in deze winterstop ziet het ernaar uit dat we een bijzonder spannende tweede seizoenshelft tegemoet gaan, op alle plaatsen in de ranglijst. Concluderend is het onnodig om twee ploegen weg te halen.

Caanen staat deze week in de Algarve zelf voor de groep spelers, nu Yannis Anastasiou wegens familieomstandigheden huiswaarts is gekeerd. Hij traint dus de groep die momenteel zeventiende staat in de Eredivisie, wat doet vermoeden dat het ook deels om zelfbescherming zou kunnen gaan. In de afgelopen zeven seizoenen eindigde Roda immers veertiende, twee maal zestiende en achttiende. De Kerkradenaren zouden zich met deze competitieopzet dan ook niet veilig kunnen rekenen.

In de komende tijd zal er echter nog weinig veranderen. Pas in mei dient er een uitgewerkt voorstel op tafel te liggen en dat is te kort dag om dit al in het komende seizoen in te kunnen voeren. Daarom zouden dit vooral zorgen kunnen worden voor het seizoen 2018/2019.

Foto: Pro Shots