Cadeau van Buurmeester bezorgt Roda JC drie belangrijke punten

Een aantal keren heeft Roda JC de punten dit seizoen cadeau gedaan, maandagavond kregen de Kerkradenaren ze juist cadeau. Zico Buurmeesters eigen doelpunt leverde de ploeg drie belangrijke punten op.

Geen opkomstmuziek, weinig publiek, en urenlange stromende regen en snijdende wind. Nee, een aantrekkelijke ambiance was er niet op het AFAS Trainingscomplex, waar de lente nog maanden weg leek. Gelukkig trakteerden Jong AZ en Roda JC het publiek op een vermakelijke wedstrijd, waarin het spel in een behoorlijk tempo heen en weer golfde.

Jurgen Streppel verraste met zijn keuze voor Pele van Anholt als basisspeler. De verdediger, die nog geen minuut voor Roda JC had gespeeld, maakte echter een alleraardigste indruk en voetbalde prima mee. Sowieso waren de aanvallen van de Kerkradenaren verzorgd, al liet Jong AZ bij vlagen ook goed combinatiespel zien. Tot grote kansen voor beide ploegen leidde het in de eerste helft evenwel niet, al kwam Daryl Werker nog dicht bij een goal. Hij zag vlak voor rust een kopbal op de buitenkant van de paal eindigen.

Net als in de eerste helft, nam Roda JC na twintig minuten voetbal in de tweede helft het initiatief. Opnieuw bleven grote, uitgespeelde kansen in eerste instantie uit. Uiteindelijk besloot Zico Buurmeester dan maar een handje te helpen. Een verkeerde terugspeelbal van hem rolde tergend langzaam het doel in, omdat keeper Beau Reus uit positie was. Daarbij leek de doelman minstens net zo veel schuld te hebben aan de goal.

Na het eigen doelpunt probeerden de Alkmaarse beloften aan te dringen, maar tot grote kansen leidde dat evenwel niet. De beste mogelijkheden op een treffer waren zelfs voor de Kerkradenaren, maar doelman Reus hield zijn ploeg met enkele uitstekende reddingen in de wedstrijd.

Met de overwinning, cadeau gekregen of niet, doet Roda JC wederom goede zaken op de ranglijst. Het gat naar nummer twee, FC Volendam, bedraagt met vijf wedstrijden te gaan nog zes punten.

Foto: Roda JC Live