Roda JC doet zichzelf tekort tegen Jong Ajax

In eigen huis heeft Roda JC vrijdagavond kostbare punten laten liggen. Tegen Jong Ajax kwam de ploeg niet verder dan een gelijkspel.

Ondanks dat de Ajax-beloften niet op volle oorlogssterkte aantraden, beschikte John Heitinga vrijdagavond toch weer over een heel behoorlijk elftal. Met name de voorhoede mocht er zijn, met onder andere Mohamed Ihattaren en Naci Ünüvar. De laatstgenoemde opende na een kwartier spelen de score. Hij probeerde Rody de Boer met een bekeken stift te verschalken, en kreeg wat hulp van Stefano Marzo. Doordat hij de bal met de rug van richting veranderde, was De Boer kansloos.

Na de 0-1 leek Roda even van slag. De Kerkradenaren waren tot de openingstreffer beter, maar moesten het initiatief daarna aan Jong Ajax laten. Vlak voor rust viel de gelijkmaker dan ook enigszins uit de lucht. Patrick Pflücke pegelde de bal op aangeven van Dylan Vente hard achter Calvin Raatsie.

Meteen na rust kreeg de thuisploeg een enorme kans op de voorsprong. Xian Emmers deed alles goed, tot aan de voorzet, maar Bryan Limbombe schoot van dichtbij huizenhoog over. Raatsie was toen al gezien. Een paar minuten later kwam de voorsprong er alsnog, toen Vente de bal over Raatsie heen wipte. Daar ging uitstekend werk van linksback Amir Absalem aan vooraf.

Vervolgens had Roda alle kansen om uit te lopen, maar het was juist Ajax dat de toch wel onterechte 2-2 binnen wist te werken. Kristian Hlynsson mocht onbedreigd opstomen en kreeg de tijd om van afstand uit te halen. Dat deed de middenvelder goed geplaatst, buiten bereik van De Boer. In het resterende half uur ging Roda JC fanatiek op zoek naar de derde treffer, en het kreeg ook kansen te over. Die mogelijkheden waren echter niet aan onder andere Emmers, Limbombe en Absalem besteed.

Roda JC moest zich daarom tevreden stelle nmet een punt, en lijkt zich met nog vier wedstrijden te gaan echt te moeten focussen op de play-offs. Volgende weke wacht een thuiswedstrijd tegen Helmond Sport.

Foto: Roda JC Live