Cheque van 17,7 miljoen dwarsboomt Korotaev

De inmiddels beruchte ongedekte cheque, waardoor Aleksei Korotaev inmiddels al maanden vastzit in Dubai, had een waarde van 17,7 miljoen euro. Dat meldt Dagblad de Limburger.

De Zwitserse Rus is verwikkeld in een heuse zakenoorlog met het bedrijf Helin International, dat eveneens zetelt in de Verenigde Arabische Emiraten. Op 5 februari, de datum waarop Roda JC – Ajax werd gespeeld onder het toeziend oog van Korotaev, deed het bedrijf aangifte tegen hem.

Het vervolg is bekend: de geldschieter werd op het vliegveld gearresteerd, zit vast en hangt een celstraf van drie jaar boven het hoofd. Hij werd nog geen week later veroordeeld en moet nu het geschil uit de wereld zien te helpen. Het hoger beroep tegen de veroordeling diende volgens de regionale krant echter al in april. Binnenkort zou er echter wel een tweede zitting zijn.

AK Investment Holding, het bedrijf van Korotaev, maakte al eerder in een statement op haar website bekend aangifte te hebben gedaan tegen de twee directeuren en een grote klant van de onderneming, die hem heeft beschuldigd. Die onderneming is dus Helin International, een bedrijf dat de rol van tussenpersoon vervult voor investeerders.

De gehele situatie zorgt op de Kerkraadse burelen voor het zoveelste hoofdpijndossier. Het is sowieso onzeker op welk niveau Roda volgend seizoen speelt, en de financiële situatie kan als gevolg van de ontwikkelingen in Dubai nog helemaal niet ingeschat worden.

Beeld: 1Limburg