Christian Kum op verlanglijstje ADO

De kans is reëel dat Christian Kum deze zomer Roda JC gaat verlaten. De centrale verdediger bezit in Kerkrade over een doorlopend contract, maar zijn oud-club ADO Den Haag wil werk gaan maken van een transfer van Kum naar de Hofstad.

Dat bericht Voetbal International dinsdag. ADO zoekt in de aanloop naar het nieuwe seizoen naar defensieve versterkingen. Ook MVV-aanvoerder Nick Kuipers, die zondag in de play-off-finale tegen Roda JC nog een rode kaart kreeg, is in beeld bij de Haagse Eredivisionist. In tegenstelling tot de transfervrije Kuipers beschikt Kum in het Parkstad Limburg Stadion over een contract dat doorloopt tot 2018, met daar bovenop nog een eenzijdige optie voor de club om de verbintenis met een jaar te verlengen. ADO zal dus een transfersom op tafel moeten leggen, wil zij de 31-jarige mandekker vastleggen.

Kum, die tussen 2005 en 2012 al in dienst van ADO speelde, was dit seizoen een vaste waarde in het hart van de Roda-verdediging, waar hij bovendien vice-aanvoerder achter Tom van Hyfte was. In de halve finale van de play-offs tegen Helmond Sport werd hij door toenmalig hoofdcoach Yannis Anastasiou al in de eerste helft naar de kant gehaald, waarbij het onduidelijk was of dat een tactische of een door een blessure noodgedwongen wissel was. In de duels tegen MVV zou Kum niet meer in actie komen.

Foto: Roda JC Live