Collard: “Ernest is voor ons de topkandidaat”

Gisteravond werd al bekend dat Roda JC Kerkrade in gesprek is met Ernest Faber om met ingang van het komend seizoen de hoofdtrainer te worden in Kerkrade. Algemeen directeur Wim Collard gaat in de maandageditie van Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad verder in op het al dan niet vastleggen van de huidige assistent-trainer van PSV: “Ernest is voor ons de topkandidaat”.

Collard laat doorschemeren dat hij het liefst zo snel mogelijk een akkoord bereikt met Faber over een dienstverband in het Parkstad Limburg Stadion. De beide partijen voerden onlangs een eerste, positief gesprek, dat zeer binnenkort een vervolg zal krijgen. “Hij heeft in het gesprek heel duidelijk aangegeven hoe hij tegen Roda aankijkt. Er volgt nu een tweede onderhoud met onder anderen Louis Coolen (technisch eindverantwoordelijke, red.) en Toine van Mierlo (hoofd scouting, red.) waarin vooral wordt gekeken naar de technische zaken, zoals de invulling van de selectie. Als hij zich daarin kan vinden, staat wat ons betreft niets zijn komst in de weg”, aldus Collard.

Dat de club er geen gras over laat groeien, is wel duidelijk. Als het aan Collard ligt, zet Faber nog vóór Roda’s eerste play-off-duel, komende vrijdag in en tegen Emmen, zijn handtekening onder een verbintenis in Zuid-Limburg, met ingang van het seizoen 2015/2016. Het feit dat er nog geen afspraken gepland staan met andere mogelijke kandidaten – dat gebeurt volgens Collard pas wanneer de club er met Faber niet uitkomt – geeft aan dat de Koempelclub vol voor de voormalig coach van FC Eindhoven en assistent-trainer van het Nederlands Elftal gaat. Het huidige seizoen wordt hoe dan ook afgemaakt door het interim-duo Rick Plum/Regillio Vrede.

Header: Soccernews