Vergevorderde gesprekken gaande tussen Roda en Ernest Faber

De nog vacante positie van het hoofdtrainerschap van Roda JC Kerkrade in het seizoen 2015/2016 is door de club bijna ingevuld. PSV-watcher Thijs Slegers van Voetbal International meldt op Twitter dat de Kerkradenaren bijna overeenstemming hebben bereikt met Ernest Faber. Die zou dan overkomen van de landskampioen, waar hij nu nog werkzaam is als assistent-trainer.

Faber had in een eerder stadium al aangegeven dat hij na afloop van dit seizoen zou vertrekken bij de Eindhovenaren. Onder leidsman Philip Cocu deelde hij mee in het succes van dit seizoen; PSV veroverde voor het eerst in jaren weer eens de landstitel van Nederland. De naam van Faber dook al snel op na het opstappen van René Trost, maar het is de eerste keer dat er concreet nieuws naar buiten komt over onderhandelingen tussen Roda en de trainer. Slegers geeft op Twitter aan dat het ‘bijna rond’ is.

De naam van Faber, die 175 wedstrijden speelde in het eerste elftal van PSV, werd ook genoemd bij FC Eindhoven. Daar was hij al eerder twee seizoenen hoofdtrainer. De tweede club uit de Lichtstad maakte er geen geheim van dat ze de coach graag zouden willen terughalen naar het Jan Louwers-stadion. Hij lijkt nu echter de voorkeur te geven aan een Limburgs avontuur.

Volgens de VI-journalist had Faber een groot aandeel in de trainersstaf van PSV. “Verdedigers roemen zijn rol in de verbeterde verdedigende organisatie van de ploeg.” Faber zou uiteraard pas vanaf het nieuwe seizoen in dienst treden bij de Kerkradenaren, nadat meermaals is aangegeven dat het interim-trainersduo Plum en Vrede het seizoen zou mogen afmaken. Onder hun leiding zal Roda proberen de stap naar de Eredivisie te maken.

Comments (2)

  1. ehniette sjlechte, die Faber!
    Maar komt Ernest ook als Roda volgend seizoen toch nog / weer Jupiler-league speelt?

Comments are closed.