Collard: “Huurverlaging bij langer Jupiler League-verblijf”

Bij het jaarlijkse voorzittersdiner op L1 Radio heeft algemeen directeur Wim Collard verklaard dat Roda JC Kerkrade huurverlaging wenst bij een langer verblijf in de Jupiler League. Zijn uitspraak volgt op de mededeling van de KNVB dat Roda JC is teruggezet naar Categorie I.

Volgens de directeur kunnen de Kerkradenaren de huur alleen betalen als de club dit seizoen weer terugkeert naar de Eredivisie. De huur van het Parkstad Limburg Stadion, dat in handen is van de Holding Stadion, bedraagt op dit moment € 800.000. De club dient dat te voldoen in twee termijnen, namelijk op 31 januari en op 31 juli.

Bij monde van Collard vroeg de club in de gemeenteraadszitting van 1 december jongstleden om een uitstel van die huurbetaling. De inkomsten die begroot waren wat betreft sponsoring vallen tot nu toe namelijk tegen en bovendien zijn de uitgaven hoger dan begroot, vanwege een te dure selectie. Het is nog niet bekend of de gemeenteraad instemt met dit voorstel.

Collard verwacht van wel. “Als de gemeenteraad niet instemt met het verzoek, dan kan dat tot een faillissement van de Holding Stadion leiden.” Van die Holding is de gemeente Kerkrade grootaandeelhouder. Dat faillissement zou echter ook voor een faillissement van Roda JC kunnen leiden. Volgens Collard is daar niemand bij gebaat. Daarbij refereert hij aan de steeds verder opbloeiende Roda Boulevard, die inmiddels “meer bezoekers trekt dan de Woonboulevard”.

Als Roda JC niet promoveert, wordt het betalen van de huur echter een structureel probleem. De begroting zou dan teruggeschroefd moeten worden naar ongeveer € 5,5 miljoen, waar die nu nog bijna een miljoen euro meer bedraagt. In dat geval wil de Trots van het Zuiden niet meer dan € 600.000 aan huur betalen. Dat is twaalf procent van de huidige begroting en volgens Collard is dat in lijn met wat andere clubs en verenigingen betalen.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Foto: Roda JC Live

Comments are closed.