Collard: ‘Vertrouwen in positieve afloop proces Korotaev’

Algemeen directeur Wim Collard van Roda JC heeft nog steeds vertrouwen in een positieve afloop van het proces rondom geldschieter Aleksei Korotaev. Dat geeft hij aan tijdens het L1-voorzittersdiner.

De clubleiding van Roda JC heeft regelmatig contact met Korotaev. Zo geeft Collard aan dat er vrijdag opnieuw een uitgebreide Skype-meeting heeft plaatsgevonden. Tijdens dat gesprek liet de Zwitserse Rus, die nog steeds niet kan beschikken over zijn banksaldi, weten dat hij alle vertrouwen erin heeft dat hij binnenkort van alle aanklachten zal worden vrijgesproken.

Korotaev is op borgtocht vrijgekomen, nadat hij eerder veroordeeld werd tot drie jaar celstraf vanwege het uitschrijven van een ongedekte cheque. “Hij zegt dat hij nu een deal kan sluiten met justitie om de zaak definitief af te ronden, maar dat wil hij niet, omdat hij volledig overtuigd is van zijn eigen onschuld”, aldus Wim Collard. Korotaev hoopt dat hij in de komende transferperiode reeds over zijn banktegoeden kan beschikken.

Het gerucht doet al lange tijd de ronde dat er twee miljoen euro geparkeerd staat bij een notariskantoor in Heerlen. Dit zal naar Roda overgemaakt worden, zodra Korotaev weer vrijelijk over zijn vermogen kan beschikken. Al bij al leidt het bovenstaande ertoe dat Collard nog steeds vertrouwen heeft in een samenwerking met de miljardair. “Het moet uiteraard niet te lang duren, maar ook wij hebben vertrouwen in een positieve afloop. Aleksei is nog steeds bezig met het enthousiasmeren van zijn netwerk om te investeren in Roda JC.”

Header: Roda JC Live