Horrorstart leidt tot 5-1 nederlaag in De Kuip

Roda JC Kerkrade heeft haar laatste wedstrijd van het jaar 2017 met 5-1 verloren. In De Kuip scoorden Jørgensen, Toornstra, Gustafson en Berghuis. 

De start van de wedstrijd verliep dramatisch voor de bezoekers, die reeds na vier minuten op een 2-0 achterstand stonden. Jørgensen kon binnen de minuut al vrij inschieten, drie minuten later was het Jens Toornstra die de bal vogelvrij achter Hidde Jurjus kogelde. Jurjus was daarna een belangrijke factor in het voorkomen van nog een hele rits tegendoelpunten, waardoor de stand bij rust nog ‘slechts’ 2-0 was. Daarbij kwam Roda nog éénmaal goed weg, toen hands op de doellijn van Daryl Werker niet als zodanig werd opgevat door scheidsrechter Jochem Kamphuis.

In de tweede helft scoorde Roda al na vijf minuten de verrassende aansluitingstreffer. Simon Gustafson werd volledig vrijgelaten en kopte een voorzet van Mario Engels goed binnen. Engels vuurde niet lang daarna nogmaals, maar Jones was attent en voorkwam de gelijkmaker. Uit de tegenaanval wist Feyenoord, opnieuw via Jørgensen, de marge weer tot twee te vergroten.

Daarna besloot Jochem Kamphuis nogmaals te verduidelijken dat hij geenszins van plan was penalty’s uit te delen in De Kuip. Een duidelijke overtreding op Mikhail Rosheuvel bleef onbestraft, evenals een tweede handsbal van Werker. In de tussentijd wist Roda JC nog enkele aardige kansen te creëren op de aansluitingstreffer, maar die werden niet benut. Toen de Kerkradenaren vervolgens ‘alles of niets’ gingen spelen, wist Feyenoord door twee goals van Steven Berghuis nog uit te lopen naar een 5-1 zege.

Foto: Roda JC Live