Concept: Roda opent Eredivisie opnieuw tegen Heracles Almelo

Roda JC Kerkrade opent het Eredivisie-seizoen 2016/2017 hoogstwaarschijnlijk met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Dat blijkt het uit het concept-speelschema dat de KNVB dinsdagochtend publiceerde.

De Eredivisie begint over iets minder dan twee maanden, in het weekend van 5 tot 7 augustus. Het lijkt erop dat Roda JC – Heracles de afsluitende wedstrijd van die eerste speelronde zal zijn, op de zondagmiddag. De opener van het seizoen wordt afgewerkt op vrijdagavond door N.E.C. en PEC Zwolle. Meteen een week later wacht voor de Kerkradenaren misschien wel de zwaarste uitwedstrijd van het seizoen: op zaterdag de 13e gaat Roda op bezoek bij Ajax.

Op vrijdag 28 oktober is het nog onduidelijk wat de eindbestemming is van de trip vanuit het zuiden. Dan moet Roda op bezoek bij De Graafschap of FC Twente. In de komende weken wordt duidelijk welke van die twee clubs in de Eredivisie zal blijven, al lijkt het er momenteel op dat De Graafschap de meest waarschijnlijke tegenstander is. Andersom is het op vrijdag 17 maart nog ongewis welke club van de twee af zal reizen.

De topwedstrijden in het Parkstad Limburg Stadion staan niet erg verspreid gepland. Op zaterdag 3 december komt allereerst landskampioen PSV op bezoek, vervolgens komt Feyenoord langs op zondag 15 januari en op zondag 5 februari brengt Ajax een bezoekje aan Kerkrade.

Roda JC sluit de competitie af met een uitwedstrijd tegen Vitesse op zondag 14 mei 2017. Een week eerder is de laatste thuiswedstrijd en die is, opnieuw, tegen Willem II.

Foto: Pro Shots

Comments (26)

Comments are closed.