(Roda JC Live)

Contract Caanen ontbonden na bereiken akkoord

Bijna vier maanden nadat Ton Caanen op non-actief werd gesteld, heeft Roda JC Kerkrade een akkoord met hem bereikt over de ontbinding van zijn contract. Dit bevestigt de woordvoerder van de club.

Caanen werd begin april met betaald verlof gestuurd, toen hij tegen de zin van zijn bestuursgenoten in afreisde naar Zuid-Amerika om daar partnerclubs te zoeken. Wim Collard verklaarde later dat het de druppel was die de emmer deed overlopen. In Kerkrade stond immers “de club in brand”, volgens de algemeen directeur. Het was een abrupt einde aan het turbulente dienstverband van de technisch directeur, die al snel botste met Darije Kalezic en steeds meer mensen binnen de club tegen zich in het harnas joeg, ondanks zijn rol bij de deal met Aleksei Korotaev.

Aangezien Caanen vasthield aan zijn contract, dat tot en met de zomer van 2018 liep, stond hij tot nu toe nog bij Roda JC op de loonlijst. Onderhandelingen over een ontbinding werden pas opgepakt door de clubleiding, nadat Huub Stevens de media opzocht. De adviseur gaf aan verbijsterd te zijn dat Roda, dat financieel in een zwakke positie zit, wel nog geld uittrok voor de betaling van Ton Caanen. Het akkoord is vervolgens afgelopen vrijdag bereikt.

VI meldt dat bronnen aangeven dat de technisch directeur drie maandsalarissen meekrijgt ter afkoop van zijn contract.

Foto: Roda JC Live