Strijd om Karim Rossi barst los; 5 clubs interesse

Karim Rossi staat in de interesse van meerdere Eredivisie-clubs. De spits traint deze week mee bij Willem II, maar heeft meer mogelijkheden, meldt VoetbalPrimeur.

Al in een eerder stadium werkte Rossi een proefperiode af bij de Tilburgers en nu is hij voor de tweede keer op proef. Dit gebeurt in afwachting van de onderhandelingen rondom het contract, meldt zijn zaakwaarnemer. Naast Willem II en Roda JC Kerkrade hebben ook ADO Den Haag en eerstedivisionisten N.E.C. en Go Ahead Eagles nog interesse. In de tijd die Willem II neemt om een akkoord te bereiken, zijn deze clubs concreet geworden.

Van die vier clubs is N.E.C. het meest concreet, maar de voorkeur van Rossi gaat uit naar de Eredivisie. “Roda JC heeft ook navraag gedaan, maar zij willen eerst spelers verkopen. Wel is er met Roda al gesproken over salarissen. ADO wacht af hoe de situatie zich ontwikkelt.”

De 23-jarige Rossi is een Zwitserse spits, die tot deze zomer onder contract stond bij FC Lugano. In 2015 kwam hij een half jaar uit voor SV Zulte Waregem. Tijdens die verhuurperiode kwam hij in zeven wedstrijden tot drie doelpunten op het hoogste Belgische niveau.

Foto: Roda JC Live