Late treffer bezorgt Roda zege op Lierse

Roda JC Kerkrade heeft zaterdagavond haar (voorlopig) laatste oefenwedstrijd met 0-1 gewonnen. In het Herman Vanderpoortenstadion werd de Koninklijke Lierse SK verslagen door een treffer van Célestin Djim.

Onder het toeziend oog van meer dan honderd meegereisde supporters kwam Roda goed uit de startblokken. Dat het bij rust nog 0-0 stond, was te wijten aan twee factoren: falende aanvallers en een uitstekend keepende doelman van Lierse. Op onder andere een goed schot van Ognjen Gnjatic en een knappe kopbal van Dani Schahin had Mike Vanhamel uitstekende reflexen in huis.

Diezelfde Schahin wist echter ook vanaf vijf meter uit een één-op-één-situatie niet het doel te treffen. Mitchel Paulissen miste bovendien een opgelegde kopkans, door volledig vrijstaand recht tegen Vanhamel te koppen. Lierse wist hier in de eerste helft nagenoeg niets tegenover te zetten: één grote mogelijkheid werd over gekopt en daar bleef het bij.

In de tweede helft was Roda JC nog steeds de bovenliggende partij, maar waren de kansen schaarser. Na enkele wissels leek het duel zelfs enigszins dood te bloeden, totdat Lierse plotseling een penalty kreeg na een vermeende overtreding van aanvoerder Adil Auassar. De zwak ingeschoten strafschop werd echter in de rechterhoek klemvast gepakt door doelman Hidde Jurjus.

Uiteindelijk gingen de Kerkradenaren door een laat doelpunt toch nog met een zege naar huis. Invaller Célestin Djim besloot om van een meter of dertig maar eens uit te halen en die bal verdween prompt in het doel. Vanhamel zag er bij dat doelpunt niet goed uit, al zat er een vileine stuit in de bal, die bovendien nog licht van richting werd veranderd.

Roda JC is nog op zoek naar een oefentegenstander voor komende zaterdag en opent de competitie op zondag 13 augustus met een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle.

Header: Roda JC Live