Contracten: Roda loost onder meer Verbist en Biemans, spreekt nog met 9 anderen

Roda JC Kerkrade heeft vandaag dan toch duidelijkheid gegeven over de huidige stand van zaken rondom de spelerscontracten. In een persbericht meldt de club dat onder meer Bram Verbist en Bart Biemans niet meer terugkeren, terwijl de verbintenissen van Farshad Noor, Nick Wolters, Tim Blättler en Daryl Werker verlengd zijn. Met 9 spelers is de club ondertussen nog in gesprek over een nieuw contract.

Definitief afscheid van 7 spelers
De clubleiding heeft besloten om niet verder te gaan met een zevental spelers waarvan het contract deze zomer afliep. Gisteren werd dat al wereldkundig gemaakt over Jordy Buijs en Maecky Ngombo. Daarbij komen de keepers Bram Verbist en Yannick Derix, verdediger Bart Biemans (die het seizoen op huurbasis afmaakte bij FC Den Bosch) en aanvallers Nayib Lagouireh (verhuurd aan Fortuna Sittard) en de zelf opgeleide Rigino Cicilia, die verhuurd werd aan RKC Waalwijk; zij keren in juli dus niet terug op het trainingsveld bij Roda JC Kerkrade.

Jongelingen tekenen bij
Daarentegen staat de verlenging van de contracten van een aantal andere spelers. Zo heeft Farshad Noor zijn verbintenis verlengd; de club had een eenzijdige optie om de nu aflopende eenjarige verbintenis te verlengen en daarvan heeft men dus gebruik gemaakt. Ook de jonge Limburgers Daryl Werker, die een zeer verdienstelijke tweede seizoenshelft afwerkte bij MVV, en reservegoalie Nick Wolters blijven langer bij de Koempelclub. Daarnaast heeft Tim Blättler een profcontract in de wacht gesleept en maakt hij ook komend seizoen deel uit van de hoofdselectie. Over de lengte van de nieuwe contracten doet de club geen uitspraken. De verlenging van het contract van Nathan Rutjes, voor onbepaalde tijd, werd al eerder deze week bekend.

Nog in gesprek
De club is daarnaast nog met niet minder dan 9 spelers in gesprek over een langer verblijf in het Parkstad Limburg Stadion. Het gaat daarbij om Martin Milec, Marcos Gullón, Martijn Monteyne, Arjan Swinkels, Hicham Faik, Georgiy Zhukov, Rydell Poepon, Mike van Duinen en Tomi Juric. Tegen de juiste voorwaarden hoopt de clubleiding om ook deze spelers voor het nieuwe seizoen te binden. In de gevallen van Georgiy Zhukov en Martin Milec (Standard Luik) en Mike van Duinen (Fortuna Düsseldorf) is de club daarbij sterk afhankelijk van de clubs waarvan het de spelers deze tweede seizoenshelft duurde; zijn deze clubs bereid om met een lage transfervergoeding in te stemmen?

Dijkhuizen
Henk Dijkhuizen is een apart verhaal, althans in de zin dat hij door zijn blessure én aflopende contract zich in een unieke situatie bevindt. Roda gaat de rechtsback in Kerkrade alle revalidatiemogelijkheden aanreiken, en wanneer de speler hersteld is wordt bekeken of hij weer bij de selectie kan aansluiten.

Doorlopende contracten
Er zijn uiteraard ook spelers die nog over een doorlopend contract beschikken. Zij zullen, zoals het er nu uitziet, ook komend seizoen in het geel-zwart tenue spelen: Benjamin van Leer, Ard van Peppen, Ugur Inceman, Tom van Hyfte, Daniel de Silva, Mitchel Paulissen (Die op huurbasis voor VVV-Venlo speelde), Jens van Son (keert terug van huurperiode bij Fortuna Sittard) en Santiago Palacios (kwam op huurbasis uit voor MVV).

Foto: Roda JC Live

Comments (2)

Comments are closed.