Roda bindt Rutjes voor onbepaalde tijd

Nathan Rutjes zal ook na de zomerstop de kleuren van Roda JC Kerkrade verdedigen. De clubleiding en de speler zijn een contractverlenging overeengekomen waarin Rutjes niet alleen als speler aan de Koempelclub verbonden blijft, maar na zijn actieve carrière eveneens als jeugdtrainer en pion bij maatschappelijke activiteiten in Kerkrade ingezet zal worden.

Dat meldt 1Limburg woensdag. Het tweejarige contract van de middenvelder liep deze zomer af, maar vorige week hebben de beide partijen gesprekken gevoerd over een nieuwe verbintenis, die er nu dus ook daadwerkelijk is gekomen in de vorm van een contract voor onbepaalde tijd. De 32-jarige speler zal minstens nog één seizoen als speler op het veld staan in het Parkstad Limburg Stadion, om zich later te richten op een takenpakket bestaande uit maatschappelijke activiteiten en het trainen van jeugdteams.

Het is een tamelijk bijzondere constructie, die desalniettemin op z’n plaats lijkt bij de speler én mens Nathan Rutjes. Zijn passie en beleving heeft ertoe geleid dat hij één van de publiekslievelingen is bij de achterban van de Koempelclub, en bovendien toonde hij zich meermaals al bijzonder betrokken bij maatschappelijke projecten van de Eredivisionist. Rutjes speelde in het verleden voor Sparta Rotterdam en MVV Maastricht. Sinds de zomer van 2014 draagt hij het geel-zwarte tenue van Roda JC Kerkrade. In de afgelopen zomer promoveerde hij met de club naar de Eredivisie, waar hij dit seizoen onder coach Darije Kalezic vooral bankzitter was.

Header: Pro Shots

Comments (1)

Comments are closed.