Geen enkele testspeler krijgt contract in Kerkrade

Geen van alle testspelers, die in de voorbije dagen hebben meegetraind bij Roda JC, krijgt een contract aangeboden. Directeur Harm van Veldhoven bevestigt dat de club afscheid neemt van het viertal spelers dat op proef bij de selectie was aangesloten.

Zaterdag speelden Alperen Sahin, Leon Jensen en Brendon-Lee Griffiths mee in het oefenduel tegen VVCS. Ondanks dat Griffiths wist te scoren, maakten alle drie de spelers niet genoeg indruk om in aanmerking te komen voor een contract. “We zagen ons beeld van vóór de wedstrijd daarmee bevestigd worden. Ze zijn niet goed genoeg”, aldus Van Veldhoven over Sahin, Jensen en Griffiths.

Ook Sébastien Bassong, die een helft speelde in het duel tegen Alemannia Aachen, krijgt geen verbintenis met Roda JC. De verdediger met meer dan 200 Premier League-duels op de teller ontbrak tegen VVCS omdat hij, na een handvol trainingen en 45 minuten tegen de Duitsers, overbelast bleek. “We zagen daardoor in hem te weinig waarop we uiteindelijk zouden kunnen terugvallen”, concludeert Van Veldhoven.

Coach Robert Molenaar gaf zaterdag in De Limburger nog aan dat hij de Kameroener nog één of twee keer in actie had willen zien. Ook tijdens de wedstrijd liet Roda JC aan deze website weten nog geen beslissing te hebben genomen. Toch keert ook Bassong terug naar zijn thuisland.

Foto: Roda JC Live