Coolen verruilt Kerkrade na twee maanden voor St. Petersburg

Nog geen twee maanden nadat Louis Coolen terugkeerde bij Roda JC Kerkrade, is hij alweer vertrokken. De 63-jarige Brabander keert per direct terug naar Zenit Sint-Petersburg.

Louis Coolen vertrok in de zomer bij Roda JC, omdat hij geen fulltime functie maar ambieerde bij een club. Hij was in de maanden voorafgaand aan de promotie tijdelijk technisch directeur. Roda was er tot dan toe namelijk nog niet in geslaagd om een definitieve opvolger te vinden voor Léon Vlemmings. Die is inmiddels wel gevonden in de persoon van Ton Caanen. Lees daarover hier meer.

Eind september keerde Coolen echter weer terug bij de Trots van het Zuiden. Hij ging toen op parttime basis aan de slag als hoofd jeugdopleiding. Hij tekende een contract voor één jaar en zou zich in dat jaar, dit seizoen dus, drie keer per week melden in Kerkrade. Bovendien zou hij de technische staf van advies voorzien.

Nu, amper anderhalve maand later, vertrekt hij dus alweer. De Russische topclub Zenit heeft hem gevraagd om wederom de opleiding van jeugdtrainers te gaan verzorgen. Coolen tekent een contract in Sint Petersburg tot het einde van komend seizoen.

“De roep om terug te keren was groot en dat is bijzonder eervol”, legt Coolen uit aan Voetbal International. “Het betekent dat we bij Zenit toch iets hebben neergezet, waarop ze willen voortborduren. Ik moet de opleiding van de jeugdtrainers weer voor mijn rekening nemen en zorgen dat er bij de jeugdacademie straks een hoofd opleidingen is die onze ideeën over jeugdvoetbal verder kan vormgeven en uitwerken.”

Foto: Eindhovens Dagblad

Comments (1)

  1. Is Roda wellicht de duiventil van / voor Louis Coolen?

    Het lijkt mij tijd voor duidelijkheid en stabiliteit!

    Danke…

Comments are closed.