Croux zet carrière voor in Fukuoka

Jordy Croux is niet langer Roda JC’er. De aanvaller wordt overgenomen door het Japanse Avispa Fukuoka, zo maakt de club bekend.

Croux had nog een contract in Kerkrade tot het einde van het seizoen in Kerkrade, maar tekent nu dus in het zuiden van Japan. Daar gaat de aanvaller twee seizoenen voetballen. Over de hoogte van de transfersom die de Japanners neerleggen voor Croux doen beide clubs geen mededelingen.

Jeffrey van As betreurt het vertrek van Croux op de site: “Jordy heeft voetballende kwaliteiten en was een gangmaker in de groep. Zijn aanwezigheid wordt zeker gemist in Kerkrade.” De technisch directeur geeft echter aan dat Roda hem de transfer gunt en dat de transfersom belangrijk is voor de club. Zo komt er meer ruimte voor winterse versterkingen in het Parkstad Limburg Stadion.

Croux maakte in de zomer van 2019 de pikante overstap van MVV naar Roda JC, al kwam hij formeel over van Willem II. Bij de Maastrichtenaren was Croux slechts op huurperiode. Voor Roda JC speelde de aanvaller uiteindelijk 48 wedstrijden, waarin hij zes keer scoorde en zeven assists gaf. Redelijke cijfers, maar volgens critici te weinig voor zijn talent. In potentie wordt de Belg door velen gezien als een van de betere spelers van de Eerste Divisie.

Nu zet hij zijn carrière voort in Japan. Fukuoka is vorig jaar gepromoveerd naar de J1 League, de hoogste Japanse voetbaldivisie. Op Roda’s clubwebsite bedankt Croux de club voor zijn tijd en met name de supporters.

Foto: Roda JC Live