Danny Makkelie fluit SC Cambuur – Roda JC Kerkrade

De KNVB heeft dinsdagmiddag bekend gemaakt dat Danny Makkelie de scheidsrechter zal zijn, wanneer Roda JC Kerkrade zaterdagavond op bezoek gaat bij SC Cambuur. De aftrap in het Cambuur Stadion in Leeuwarden is om 20:45 uur. Zijn assistenten zijn de heren Van Dongen en Steegstra. De vierde official luistert naar de naam Berben.

Makkelie floot dit seizoen reeds twee wedstrijden van zowel Roda JC Kerkrade als SC Cambuur. Op 21 november floot hij de thuiswedstrijd van de Kerkradenaren tegen PEC Zwolle, die eindigde in een 0-5 nederlaag. Dit seizoen leidde hij ook al een thuiswedstrijd van Roda, tegen FC Utrecht. Deze werd met 1-0 gewonnen. Bovendien floot Makkelie de memorabele 1-2 overwinning van Roda JC in Breda, waardoor de Kerkradenaren ten koste van NAC Breda terugkeerden in de Eredivisie.

De leidsman uit Dordrecht leidde ook twee keer een wedstrijd van Cambuur, te weten de thuiswedstrijd tegen De Graafschap (2-3) en de uitwedstrijd tegen FC Groningen (2-0). Makkelie is dit seizoen al 17 keer aangesteld in de Eredivisie, waarin hij 47 keer een gele kaart uitdeelde en drie keer een rode kaart. Hij leidde ook twee wedstrijden in de groepsfase van de UEFA Champions League.

Een voorbeschouwing op SC Cambuur – Roda JC Kerkrade publiceren wij vrijdag.

Foto: RTV Rijnmond

Comments (4)

Comments are closed.