De 10 meest gelezen artikelen in 2014

Nu we zijn aanbeland in 2015, kan ook Roda JC Live de balans opmaken over het kalenderjaar 2014. Sinds december 2013 voorzagen wij jullie van 625 artikelen en met meer dan 100.000 bezoekers op onze website (eerst www.rodajclive.wordpress.com, nu www.rodajclive.nl) blijkt dat jullie zo nu en dan onze stukjes het lezen waard vinden. Welke 10 artikelen werden het meest gelezen? We hebben ze op een rijtje gezet. Klik op de artikeltitels om het betreffend artikel in z’n geheel te lezen.

10. “We hebben elkaar keihard laten vallen”

Captain Mark-Jan Fledderus blikt in Voetbal International terug op het dramatisch verlopen seizoen van Roda JC in de Eredivisie. Waar hij in het seizoen 2012/2013 de club nog behoedde voor degradatie via twee rake vrije trappen in het slotkwartier tegen Sparta, kon hij dat een jaar later als aanvoerder niet voorkomen. In het interview legt Fleddie de pijnpunten binnen de club, technische staf en de spelersgroep bloot.

9. Van den Bunder haalt hard uit naar KNVB

Op 4 mei 2014, een dag na de degradatie van Roda JC naar de Jupiler League, reageert de emotionele algemeen directeur Marcel van den Bunder op het drama dat zich in de voorgaande maanden heeft voltrokken. Daarbij spaart hij ook zeker de KNVB en haar scheidsrechters niet, en geeft hij aan dat er een dag later binnen de club geëvalueerd zal worden. Uiteindelijk stuurt de Raad van Commissarissen een dag later Van den Bunder zelf weg.

8. Van Hanegem: “Nijhuis moet aangepakt worden”Bas Nijhuis

In zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad geeft nationaal voetbalcoryfee Willem van Hanegem aan dat hij zich flink ergert aan arbiter Bas Nijhuis. De scheidsrechter heeft volgens De Kromme Roda JC in het uitduel bij SC Cambuur ‘op een schandalige manier’ aan twee rode kaarten geholpen en hoopt dat de voetbalbond de leidsman zal aanpakken.

7. Clublegende Mark Luijpers ontslagen

Eind juni wordt fysiek- en hersteltrainer Mark Luijpers ontslagen door de clubleiding van de Kerkradenaren. Luijpers, die tussen 1988 en 2005 in maar liefst 376 wedstrijden speelde voor de Limburgers en daarnaast een tijdje aanvoerder was, bevestigt zijn ontslag en voegt daaraan toe dat hij ‘aangeslagen’ is.

6. Roda JC neemt afscheid van 14 spelers

Nadat definitief duidelijk is geworden dat Roda JC zal gaan afzakken naar de Jupiler League, worden er door de clubleiding plannen gemaakt voor de samenstelling van de selectie. Er zal door de degradatie flink bezuinigd moeten worden op personeelskosten en dus wordt de spelersgroep in mei 2014 geïnformeerd over met wie de club door wil. Het blijkt dat men afscheid wil nemen van maar liefst 14 spelers.

5. Van den Bunder: “Ik wil best opstappen”

Op Bevrijdingsdag verlaat Marcel van den Bunder Roda JC.Op woensdag 5 maart 2014, op het moment dat Roda in sportief opzicht in zwaar weer verkeerd en het binnen de club rammelt aan alle kanten, doet toenmalig algemeen directeur Van den Bunder een aantal opmerkelijke uitspraken in de Volkskrant. Hij stelt onder meer dat hij bereid is per direct te vertrekken wanneer geldschieter Nol Hendriks in ruil daarvoor met een miljoenenbedrag over de brug komt.

4. Minstens 1 gewonde bij rellen

Enkele uren nadat Roda JC in de laatste speelronde van de Eredivisie ondanks een 0-1 zege bij Go Ahead Eagles gedegradeerd is naar de Jupiler League, loopt het tijdens de terugreis naar Kerkrade volledig uit de hand op de A2, nabij Echt. Zo’n 200 gewapende, sarrende Fortuna-‘supporters’ wachten de Roda-supportersbussen op langs de snelweg, waarna het tot een confrontatie komt tussen beide kampen. Er valt minstens 1 gewonde.

3. ‘Vertrek Timo Letschert aanstaande’Timo Letschert

Verdediger Timo Letschert, die door Roda in januari 2014 opgepikt wordt bij FC Groningen nadat hij aldaar disciplinair geschorst werd en vervolgens in Kerkrade zich snel ontpopt tot een publiekslieveling, wil een week voor het eind van de zomer-transferperiode vertrekken bij de geel-zwarten. Vitesse zou hem al meermaals bekeken hebben. Uiteindelijk zal de vinnige rechtspoot zelfs een rechtszaak, zonder succes, aanspannen tegen zijn werkgever, en wordt hij op het laatste moment verhuurd aan FC Utrecht.

2. ‘Spelers aangevallen in de Kick-Off’

Nadat Roda JC in februari 2014 in eigen huis kopje onder gaat tegen ADO Den Haag (0-1), brengt een aantal spelers een vooraf gepland bezoek aan het supportershome Kick-Off, achter de Westtribune. De slechte prestaties, met de nederlaag tegen de Haagse hekkensluiter als climax, zorgt voor een grimmige sfeer in het supportershome. Aanvankelijk is er zelfs sprake dat enkele ‘aanhangers’ klappen zouden hebben uitgedeeld aan spelers, maar dat wordt door de betrokkenen al snel ontkend.

1. Gène Hanssen: “Ze moeten van mijn familie afblijven”

In maart 2014 publiceren wij wat achteraf het met afstand meest gelezen artikel van 2014 blijkt; de tirade van clubicoon Gène Hanssen in Voetbal International over de gang van zaken bij zijn club. Mister Roda heeft het in zijn relaas onder meer over ‘vriendjespolitiek’, ‘auwehoeren’ en ‘die lange lul Kees Luijckx’. Verder zou hij bij degradatie ‘de eerste zijn die Bundert en Vleming de straat opschopt’ en wordt het volgens Hanssen tijd dat halve haan Krisztian Németh ‘zich eens de tyfus werkt en goalen gaat maken’.

Logo Roda JC Live

 

Comments are closed.