De Graafschap en Roda JC spelen doelpuntloos gelijk

De achtste wedstrijd van het seizoen heeft Roda JC geen periodetitel opgeleverd. Op De Vijverberg scoorden de Kerkradenaren niet en tegenstander De Graafschap evenmin.

In het goedgevulde stadion zagen de 11.853 aanwezige toeschouwers de Superboeren vanaf het begin erop klappen, precies zoals men dat in Doetinchem graag heeft. Roda had daar in het begin wat moeite mee, maar leek niet overrompeld en kreeg na een minuut of tien wat meer ruimte. Na ruim een kwartier spelen leidde dat tot de eerste grote kans, maar Teun Bijleveld mikte in het zijnet. Een deel van het uitvak dacht dat het schot van de linksback in het doel zat, en nadat er twee vreugdebiertjes op het veld belandden werd de wedstrijd gestaakt.

Na een onderbreking van ruim een kwartier ontvowude zich nogmaals eenzelfde soort start, waarbij De Graafschap stormde en Roda overleefde. Opnieuw lukte het de ploeg van Bas Sibum na een tijdje om meer grip te krijgen, en ook tot kansen te komen. Eén van die kansen werd door Rodney Kongolo zelfs tot doelpunt gepromoveerd, maar Maximilian Schmid stond vlak daarvoor al buitenspel. De assist van Schmid op Kongolo was overigens van grote klasse. Roda probeerde vervolgens nog voor de rust door te drukken, maar op schoten van Brian Koglin en Enrique Peña Zauner had doelman Thijs Jansen een antwoord paraat. Jansen debuteerde voor De Graafschap, nadat Nordin Bakker tijdens de warming-up was uitgevallen.

In de tweede helft ontstond vervolgens een ware vechtwedstrijd, waarbij De Graafschap het dichtst bij een doelpunt kwam. Uit een hoekschop werd een kopbal door Boyd Reith van de lijn gehaald, en ook Rio Hillen was erg dichtbij met een inzet uit een vrije trap. Roda kwam er bij vlagen gevaarlijk uit, maar miste de rust en het overzicht om echt tot grote kansen te komen. Uiteindelijk kon vrijwel iedereen daardoor leven met de eindstand van 0-0. Het gelijke spel is voor Roda niet genoeg om de periodetitel binnen te halen, al kan dat zondag nog wel gebeuren, mocht VVV punten laten liggen. Anders krijgen de Kerkradenaren in de thuiswedstrijd tegen Jong AZ een nieuwe kans.

Foto: Roda JC Live