Limburgs onderonsje eindigt onbeslist

Het duel tussen VVV-Venlo en Roda JC Kerkrade heeft zaterdagmiddag geen winnaar gekregen. In De Koel eindigde het Limburgse onderonsje in 1-1.

Daarmee revancheerde VVV zich na twee mindere wedstrijden enigszins voor eigen publiek, al zullen de Venlose toeschouwers het gevoel hebben gehad dat er meer in zat. Dat geldt waarschijnlijk ook voor de Roda JC-supporters, iets dat eigenlijk al aangeeft dat de puntendeling wel terecht was. Beide ploegen wisten in de loop van het duel namelijk grote kansen te creëren – en te missen.

Zo liet Roda in het eerste kwartier twee mogelijkheden om op voorsprong te komen liggen. Al na vijf minuten schoot Walid Ould-Chikh van dichtbij naast, enkele minuten later kwam Maximilian Schmid een teenlengte tekort om de bezoekers op voorsprong te zetten. Na een half uur was het vervolgens VVV dat de regie overnam en grote kansen onbenut liet. Binnen enkele minuten schoot Simon Janssen op de lat, kopte Pepijn Doesburg in de handen van Koen Bucker en werd een schot van Levi Smans van de lijn gehaald. Voor Roda moet het daarom een opluchting zijn geweest dat de rust met 0-0 gehaald werd.

Na de pauze ontvouwde zich vervolgens een rommelige tweede helft, waarin beide ploegen opnieuw mogelijkheden zat kregen. Doesburg was de eerste die een kans benutte, door een voorzet uitstekend binnen te koppen. Daarvoor was hij al dichtbij de openingstreffer, al kreeg ook Roda een forse kans via Schmid. Hij stuitte op doelman Jan de Boer, die vaker een sta-in-de-weg was. Aan de 1-1 kon De Boer echter niets doen, want de kopbal van Brian Koglin was buiten zijn bereik. Na de gelijkmaker maakte Roda de meeste aanspraak op de zege, maar Boyd Reith en vooral Marvin Pourié lieten kansen op de winnende treffer onbenut. Pourié had oog in oog met De Boer alle ruimte, maar toch wist de doelman redding te brengen.

Aan het eind van het vermakelijke duel in Venlo moet Roda zich daarom tevreden stellen met een punt. Volgende week treffen de Kerkradenaren met Willem II opnieuw een lastige tegenstander.

Foto: Roda JC Live