Roda JC doet goede zaken met zege op FC Den Bosch

In speelronde 7 van de Keuken Kampioen Divisie heeft Roda JC uitstekende zaken gedaan. Terwijl veel concurrenten in de strijd om de eerste periode punten lieten liggen, pakte de ploeg van Bas Sibum de volle buit.

FC Den Bosch kwam als nummer 17 van de ranglijst naar Kerkrade, maar Sibum had vooraf aan de wedstrijd gewaarschuwd: van de blauw-witten was meer tegenstand te verwachten dan van Telstar, dat een week eerder met 3-0 verslagen werd. Dat bleek in het eerste uur een terechte waarschuwing, al begon Roda JC opnieuw stormachtig aan de wedstrijd. Ditmaal werd in de eerste twintig minuten echter niet gescoord, al was Rodney Kongolo wel dichtbij. Zijn kopbal werd van de lijn gehaald, terwijl daarvoor Walid Ould-Chikh als eerste Den Bosch-doelman Joey Roggeveen had getest.

Na dat sterke begin ontvouwde zich een schaakspel, waarbij beide ploegen nauwelijks tot kansen kwamen. Het meest opvallende moment in dat tweede gedeelte was een pittige overtreding van Wesley Spieringhs, die met een gele kaart niet mocht klagen. Toen iedereen wel vrede had met een doelpuntloze eerste helft kwam Roda JC toch nog op voorsprong. Nadat Maximilian Schmid eerst nog op Roggeveen stuitte, tekende hij seconden later op aangeven van Boyd Reith toch voor de 1-0.

In de tweede helft wisten de Kerkradenaren vervolgens lange tijd niet door te drukken, ook niet toen FC Den Bosch met tien man kwam te staan. Na een spijkerharde overtreding mocht Jaron Vicario terecht inrukken, maar tot een kansenregen leidde dat niet. Sterker nog, voordat Roda JC de 2-0 maakte kregen de bezoekers juist nog een grote kans. Nick de Groot maaide bij een voorzet echter over de bal heen.

Luttele minuten later tekende Enrique Peña Zauner met een afstandsschot voor de tweede Kerkraadse treffer, waarna de Koempels alsnog konden doordrukken. Na een schitterende actie versloeg invaller Lennerd Daneels de Bossche doelman met een hard schot, en in blessuretijd maakte ook Metehan Güçlü een knappe goal. Voor de spits betekent het zijn eerste doelpunt in het geel-zwart. Was er dan ook nog een smetje? Jawel, want tussen de 3-0 en de 4-1 schoot Matisse Didden de bal uit het niets in eigen doel. Een ongelukkige actie, waar na afloop in het Parkstad Limburg Stadion niemand om maalde. Roda JC blijft voorlopig nog koploper in de Eerste Divisie.

Foto: Roda JC Live