De Jong: “Net zoals wij MVV hielpen, hielpen zij ons”

Roda JC-trainer Jean-Paul de Jong prees zich voor de camera’s van FOX Sports na de derby tegen MVV gelukkig met een punt: “Ik zag het niet meer aankomen.”

De trainer besefte dat zijn ploeg het geluk aan zijn zijde had. “We profiteren van een aantal fouten. We worden geholpen door MVV, net zoals wij hen hielpen bij hun doelpunten.”

Over het verdedigende werk bij de tegentreffers was De Jong dan ook allerminst te spreken. “Het zijn identieke doelpunten, die voortkomen uit omschakelmomenten. We verliezen duels en zien er vervolgens verdedigend niet goed uit.”

In de openingsfase had zijn ploeg volgens De Jong het betere van het spel. “We hebben het initiatief, zijn geduldig aan de bal en komen via de zijkanten door. Dat moet je belonen, het rendement moet hoger. We hebben dezelfde problemen gezien in de eerste seizoenshelft. Wel hebben we nu aan de linkerkant meer dreiging via Maxime Gunst.”

Collega-trainer Fuat Usta kookte van woede na de wedstrijd. “We geven Roda een punt cadeau door twee gigantische fouten. Dat is enorm zonde.”

Foto: Roda JC Live