De redactie voorspelt | December

Na een lang en bijzonder bewogen jaar 2015 is het eind weer in zicht: nog enkele wedstrijden en de winterstop van het huidige seizoen treedt in. Ondanks dat we op de redactie al vurig hopen op een witte kerst en een veilig oudjaar, is het nog even geduld hebben voor het echt zo ver is. Eerst dienen er nog vier wedstrijden te worden verslagen, waar natuurlijk erg naar wordt uitgekeken. Om te beginnen worden traditioneel eerst de voorspellende gaven van het redactionele viertal losgelaten op de huidige bladzijde van de maandkalender die boven het toilet hangt: Roda JC Live voorspelt de wedstrijden van december.

Roda JC Kerkrade – FC Groningen (6 december)
Voorspellingen: 1-1 (Jeroen); 1-1 (Luc); 3-1 (Sem); 2-2 (Robbert).
We beginnen de maand een dag, na het uitpakken van allerhande cadeautjes, in ons eigen Kerkrade. Tegen Groningen is het altijd lastig voetballen en ook dit seizoen vormen de noorderlingen een lastig te bestrijden formatie. Buiten de eigen Euroborg heeft Groningen deze jaargang desondanks nog slechts eenmaal gewonnen: op de Vijverberg werd het nipt 1-2. Statistisch gezien heeft Roda dus voldoende kans tegen de ‘Trots van het Noorden’, dat hopelijk kan rekenen op een hele lange terugreis. De redactie verwacht in elk geval minimaal een punt; Sem is zelfs zodanig hoopvol gestemd dat er wel drie punten in eigen huis worden gehouden. Dank u, Sinterklaasje!

PSV Eindhoven – Roda JC Kerkrade (12 december)
Voorspellingen: 4-0 (Jeroen); 6-1 (Luc); 3-1 (Sem); 3-0 (Robbert).
Een week na de thuiswedstrijd tegen Groningen reist het gezelschap af naar Eindhoven. Niet naar het Jan Louwers Stadion maar naar een vol Philips Stadion, waar de verdedigend landskampioen PSV een meer dan geduchte tegenstander zal zijn voor geel-zwart. De redactie is dan ook duidelijk in zijn oordeel: er worden hier geen punten gehaald. In het gunstigste geval maakt Roda wel een doelpunt, maar als er aan de andere kant dan meteen zes vallen maakt dat wat het doelsaldo betreft slechts een minimaal verschil.

Roda JC Kerkrade – sc Heerenveen (15 december; beker)
Voorspellingen: 1-2 (Jeroen); 1-0 (Luc); *1-1 (Sem); 2-3 (Robbert).
Dankzij de bijzonder nipte zege van Roda in Lienden mogen de Limburgers half december in eigen huis aantreden tegen sc Heerenveen. De Friese formatie kennen we nog goed van de 3-0 nederlaag op bezoek in het hoge noorden in de competitie. Het zal daarom ook in Kerkrade geen makkelijke wedstrijd worden. De redactie weet zich niet echt raad met het affiche en schiet wat voorspellingen betreft alle kanten op. Jeroen en Robbert geven de zege aan Heerenveen, terwijl Luc een thuisoverwinning verwacht. Sem voorziet een strafschoppenserie, waarin Roda uiteindelijk net iets beter zal zijn.

Willem II – Roda JC Kerkrade (20 december)
Voorspellingen: 0-1 (Jeroen); 1-2 (Luc); 2-2 (Sem); 2-1 (Robbert).
Het kalenderjaar 2015 wordt afgesloten in Tilburg, waar het traditioneel tegen degradatie voetballende Willem II zijn opwachting maakt tegen onze jongens uit Kerkrade. Willem II beleeft een moeilijk seizoen en weet zich met de nodige moeite uit de buurt van de laatste plek te houden. Roda doet het echter helaas niet heel veel beter dan dat en zal de punten in Tilburg keihard nodig hebben. De redactie heeft wederom geen overeenstemming weten te bereiken en voorspelt een nederlaag, een gelijkspel én een overwinning. We zijn benieuwd waar dat eindigt.

Foto: Roda JC Live.

Comments (1)

Comments are closed.