De redactie voorspelt – April

Iets later dan gepland maar niet minder scherp dan anders: de maandelijkse rubriek ‘De redactie voorspelt’ slaat geen maand over; ook de wedstrijden in de maand april zijn kritisch bekeken en voorzien van een scherpe voorspelling. Twee duels zijn al gespeeld; drie andere – niet minder belangrijke wedstrijden – staan nog op het programma. Roda JC Live weet hoe het tijdperk na René Trost zal verlopen, te beginnen met de wedstrijd tegen laagvlieger Helmond Sport.

Roda JC Kerkrade – Helmond Sport (12 april)
Voorspellingen: 2-0 (Jeroen), 4-0 (Luc), 2-1 (Sem), 2-0 (Robbert).
Het eerstvolgende duel tegen de laagvliegers van Helmond Sport mag op papier geen probleem zijn voor de Kerkradenaren. Dat is echter iets wat we vaker hebben geroepen dit seizoen, dus het is niet heel gek dat de meeste redactieleden voorzichtig zijn met hun voorspellingen: een gematigde zege tegen de Oost-Brabanders is waar we het waarschijnlijk mee moeten doen. Niet dat iemand daar over zal klagen, natuurlijk. In deze fase van het seizoen telt elk punt voor twee – ook in het kader van het terugkrijgen van het vertrouwen in de aanloop naar de nacompetitie.

Jong PSV – Roda JC Kerkrade (20 april)
Voorspellingen: 1-1 (Jeroen), 3-1 (Luc), 2-2 (Sem), 3-2 (Robbert).
Een week na de thuiswedstrijd tegen Helmond volgt met Jong PSV wederom een tegenstander uit het oosten van Brabant. De beloften van de op het moment van schrijven aanstaand landskampioen maakten het Roda in Kerkrade al bijzonder lastig (1-1), waardoor de redactie het verre van eens is over de uitkomst van de wedstrijd. Meer dan dat beide ploegen zullen scoren en dat een overwinning boeken een grote onzekerheid is weten we niet. Dat laatste wordt behalve op de eerdere wedstrijd tegen Jong PSV ook op de uitwedstrijd tegen Jong Ajax gebaseerd, waar Roda JC na een dramatische openingsfase niet verder kwam dan een 3-3 gelijkspel.

Roda JC Kerkrade – Jong FC Twente (24 april)
Voorspellingen: 3-0 (Jeroen), 5-1 (Luc), 2-0 (Sem), 4-1 (Robbert).
Waar Jong PSV nog een hele kluif blijkt te zijn, heeft Roda geen kind aan de beloften van FC Twente. Een degelijke tot ruime zege ligt in het verschiet tegen de ploeg die zich na dit seizoen zal terugtrekken uit de Eerste Divisie. Met Roda’s wisselvalligheid in ogenschouw genomen helemaal geen gekke voorspelling, ware het niet dat de jonge Tukkers op het moment goed in vorm zijn – een dipje in die vorm is dus wel iets om op te hopen voordat dit duel op de programmaboekjes verschijnt.

Voorgaand duel: Roda JC Kerkrade – Achilles’29 (3 april)
Voorspellingen: 3-1 (Jeroen), 3-1 (Luc), 3-0 (Sem), 3-1 (Robbert).
Op Goede Vrijdag reisde het best aardig voetballende Achilles’29 naar Kerkrade. De amateurs konden weinig uitrichten tegen Roda JC, dat een degelijke 3-0 overwinning boekte en daarmee een zekere marge voor het veiligstellen van de top vijf behield. Redactielid Sem bleek het best voorbereid en voorspelde de uitslag precies goed; de rest van de redactie hield rekening met een treffer van Achilles, maar die kwam niet.

Voorgaand duel: Sparta Rotterdam – Roda JC Kerkrade (6 april)
Voorspellingen: 1-1 (Jeroen), 1-2 (Luc), 2-1 (Sem), 1-2 (Robbert).
Dat weinigen het wegblazen van de Limburgers door Sparta hadden voorzien zal geen verrassing zijn. Eensgezind was men op de redactie niet over het wedstrijdverloop; zolang er twee of drie doelpunten zouden vallen zou alles mogelijk zijn. Dat liep echter iets anders, waarop trainer René Trost zijn biezen pakte en de sportieve malaise van Roda JC nog niet werd beëindigd. Alle hoop is nu gevestigd op de resterende duels en het veiligstellen van die zo belangrijke top vijf.

Over iets minder dan een maand belicht Roda JC Live de twee resterende competitiewedstrijden in de maand mei.

Foto: Roda JC Live.

Comments (1)

 1. Veurspellert

  Ig denk:
  Roda – HELliemont Sport 2 – 1: ’t ‘Plum-en-Vrede-effect’
  jong PiSVee – Roda . . . . 2 – 0, tja oehtwedstrijd heh en oongemotiveerdheid
  Roda – jong TeWenTe . . 2 – 1 veuroet dan mer

  sterkte allemoal!

Comments are closed.