De redactie voorspelt: November

Na de flitsende maand augustus is Roda JC weer terug op aarde – zo ook de redactie van deze website. Dat de doelstelling van de club niet hoger kan en mag zijn dan directe handhaving zal onderhand helder zijn; op het hoofdkwartier van Roda JC Live is de doelstelling een stuk ambitieuzer: jullie, de lezers, nog lang van correct en interessant leesvoer en enthousiasmerende verslaggeving voorzien. Daarbij hoort natuurlijk ook de traditionele maandelijkse blik vooruit, met ditmaal de voorspellingen van het hardwerkende viertal voor het drietal wedstrijden in november. Twee thuiswedstrijden en een uitwedstrijd staan er ditmaal op het programma, onderbroken door een interlandweekend die dit keer waarschijnlijk minder stof zal doen opwaaien dan in de voorgaande vrije weekenden.

Roda JC Kerkrade – ADO Den Haag (6 november)
Voorspellingen: 0-2 (Jeroen), 2-1 (Robbert), 2-1 (Luc), 3-1 (Sem)
Meteen deze vrijdag komt ADO Den Haag op bezoek in Kerkrade. De ploeg van Henk Fraser heeft het door de langdurige blessures van Beugelsdijk en Kanon erg lastig gehad achterin de laatste weken, maar verraste na een reeks teleurstellingen door op wilskracht (en met de nodige mazzel) Feyenoord op een nederlaag te trakteren. Jeroen denkt dat de Hagenaren die zege kunnen doortrekken naar Kerkrade, waardoor ADO de Limburgers zou passeren op de ranglijst. De andere redactieleden zijn het echter vrijwel eensgezind over de uitslag: de punten blijven in Kerkrade.

Roda JC Kerkrade – PEC Zwolle (21 november)
Voorspellingen: 1-1 (Jeroen), 1-3 (Robbert), 1-1 (Luc), 0-0 (Sem)
Na de interlandpauze komt van boven de IJssel het zeer constant presterende PEC Zwolle op bezoek. Dat de Zwollenaren meedoen in de subtop is inmiddels geen verrassende constatering meer; Ron Jans heeft de zaakjes nog altijd prima in orde. Dat de club iets moet doen om de financiële kwestie op te lossen is evident, maar van latere zorg dan op 21 november. Drie redactieleden verwachten een gelijkspel voor deze wedstrijd, wat een op zich prima prestatie zou zijn van Darije Kalezic en consorten. Robbert heeft er minder vertrouwen in: er wordt verloren.

SC Heerenveen – Roda JC Kerkrade (28 november)
Voorspellingen: 0-1 (Jeroen), 2-2 (Robbert), 3-3 (Luc), 1-1 (Sem)
Terwijl PEC Zwolle uitstekend meedraait in het linkerrijtje beheersen in Friesland chaos en crisis het Abe Lenstra Stadion. Dwight Lodeweges is inmiddels oud-trainer, Foppe de Haan neemt naar eigen zeggen “tot de kerst” de honneurs waar bij de traditionele subtopper. Op bestuurlijk niveau is het een chaos, maar dat is voor de wedstrijd slechts beperkt relevant. Feit is dat Heerenveen zich slechts enkele punten boven de nacompetitiezone bevindt; punten behalen zou dus niet kansloos moeten zijn in het hoge noorden. Zo denkt de redactie in ieder geval wel: een gelijkspel met meer of minder doelpunten is het meest waarschijnlijk, maar er mag zeker rekening worden gehouden met een krappe uitzege.

Volgende maand volgt alweer de laatste editie van ‘De redactie voorspelt’ van 2015. Logisch, want december is de laatste maand van het jaar.

Foto: Roda JC Live.