De Redactie Voorspelt | November

De vierde voetbalmaand is in praktijk alweer enige tijd bezig, maar in de Eredivisie namen we afgelopen weekend even pauze om plaats te maken voor de interlandronde. Daar waar Nederland met moeite een uitzege op Luxemburg wist te bewerkstelligen, hopen wij uiteraard dat Roda JC in de resterende twee wedstrijden van de maand november eveneens verder gaat met het bijeen sprokkelen van punten. De wedstrijd bij PEC Zwolle van twee weken geleden was in ieder geval een goed begin (0-0), maar wat verwachten de redactie van de overige twee wedstrijden in deze maand? In onze vaste rubriek ‘De Redactie Voorspelt’ blikken we vooruit op de komende twee speelronden in de Eredivisie.

Roda JC Kerkrade – AZ (20 november)
Voorspellingen: 0-2 (Jeroen), 0-3 (Robbert), 2-1 (Luc), 2-2 (Sem).
De voetbalclub uit Alkmaar-Zaanstreek staat te boek als traditionele subtopper in het Eredivisiegilde, maar is daarmee niet automatisch onverslaanbaar voor laagvliegers als Roda JC. De redactie heeft niet echt een goed idee hoe deze wedstrijd voor de Limburgse ploeg zal uitpakken, al is wel duidelijk dat Roda JC aanstaande zondagmiddag niet geheel kansloos is. Met dezelfde speelstijl als de afgelopen weken zit er volgens Sem hopelijk een klein stuntje in, terwijl Luc vol vertrouwen uitkijkt naar het duel en de overige redactieleden zondagmiddag liever lijken over te willen slaan.

Sparta Rotterdam – Roda JC Kerkrade (27 november)
Voorspellingen: 1-1 (Jeroen), 1-1 (Robbert), 3-1 (Luc), 1-0 (Sem).
Een week na de thuiswedstrijd tegen AZ reist het geheel af naar Rotterdam-Spangen, voor een bezoek bij de sensationele promovendus van de huidige jaargang. Sparta verbaast vriend en vijand met uitstekend voetbal en een regen aan punten, waar veel clubs van vergelijkbare statuur het een stuk moeilijker hebben. Lloris Brogno en Thomas Verhaar maken het menig defensie knap lastig; het wordt voor Roda JC dus een hele opgave om op Het Kasteel een leuk resultaat neer te zetten. De redactie ziet dat ook in: twee gelijke spelen en twee nederlagen zijn de gemaakte keuzen. Opvallend genoeg is de redactie dus eenduidiger over de wedstrijd tegen Sparta dan tegen AZ.

Over enkele weken volgt het laatste deel van De Redactie Voorspelt van 2016, met de resterende wedstrijden voor de winterstop en diens kerstvakantie.

Foto: Roda JC Live.

Comments (3)

Comments are closed.