Bezuinigingen noodzakelijk door lagere inkomsten

Roda JC moet voor het komende jaar een aanzienlijke hoeveelheid bezuinigingen doorvoeren. Dat is het gevolg van enkele financiële tegenvallers, die het gevolg zijn van de povere sportieve prestaties in de huidige Eredivisiejaargang, aldus 1Limburg.nl

Roda JC staat dit seizoen bijna continu op de onderste plek van de Eredivisie en dat voelt het in de portemonnee. De recettes zijn door de magere prestaties flink teruggelopen, wat het gevolg is van magere toeschouwersaantallen. Het feest van de terugkeer in de Eredivisie heeft, ruim anderhalf jaar later, al enige tijd plaatsgemaakt voor hernieuwde zorgen over het Eredivisieschap onder de supporters. Vorig seizoen vestigde de club nog een toeschouwersrecord, terwijl het aantal nu blijft steken op een gemiddelde van 13.307 (Soccerway.org).

Behalve de mindere verkochte kaarten aan toeschouwers worden ook de sponsortargets met moeite gehaald, dus ook deze post op de begroting laat op dit moment nog een gat zien. De grootste bezuinigingen worden waarschijnlijk doorgevoerd in de jeugdopleiding, die slechts sporadisch een speler laat doorstromen naar het eerste elftal en waar hervormingen noodzakelijk zijn om het functioneren van de jeugdacademie te verbeteren. Iets wat dus haaks staat op de financiële onzekerheid. Mogelijk zal Frits Schrouff weer de portemonnee moeten trekken om het gat in de begroting van dit jaar te dichten.

Foto: Roda JC Live.

Comments (16)

Comments are closed.