De Redactie Voorspelt | September

Na een wat karige seizoensstart mag Roda JC Kerkrade zich opmaken voor een allesbehalve makkelijke tweede maand in de vaderlandse hoogste voetbalcompetitie. Drie uitwedstrijden en een thuiswedstrijd staan er op het programma, een bekerwedstrijd tegen een titelkandidaat incluis. Dat belooft wat voor de mannen van Yannis Anastasiou, dat alles uit de kast zal moeten trekken om de vaart der volkeren in de Eredivisie bij te kunnen houden. De redactie heeft er, zoals in onze maandelijkse rubriek De Redactie Voorspelt te lezen valt, in ieder geval behoorlijk vertrouwen in.

Go Ahead Eagles – Roda JC Kerkrade (11 september, 14:30)
Voorspellingen: 0-1 (Jeroen), 1-1 (Luc), 1-1 (Sem), 1-1 (Robbert).
Erg goede herinneringen hebben we niet aan de Adelaarshorst, maar voor nu weten we in ieder geval dat het wederom een in potentie heel belangrijke wedstrijd is. Go Ahead wordt geroemd om diens stadion en de haast klassiek Engelse sfeer, maar qua prestaties en goed voetbal is het allemaal behelpen in Deventer. De ploeg keerde knap terug via de nacompetitie in de Eredivisie en staat bekend als een echte arbeidersploeg waar hard werken voor de punten belangrijker is dan het spelletje mooi maken. Voor Roda JC wordt het een lastige avond; alleen Jeroen voorspelt de volle buit voor de bezoekende ploeg, waar de andere redactieleden het op 1-1 houden.

Roda JC Kerkrade – sc Heerenveen (17 september, 19:45)
Voorspellingen: 1-1 (Jeroen), 1-1 (Luc), 3-1 (Sem), 2-1 (Robbert).
De enige thuiswedstrijd wordt gespeeld tegen Heerenveen. Hoewel er bij dit affiche in Friesland vaak een hoop doelpunten te tellen zijn, geldt dat niet per se voor de Limburgse variant op het onderlinge treffen. De hoogtijdagen van Friesland zijn, mede door een grandioze chaos op bestuurlijk niveau, al even voorbij – je zou zeggen dat er voor de Limburgse tegenstander wat te halen valt. De redactie ziet dat in ieder geval wel gebeuren met vijftig procent kans op de overwinning en een vrijwel zeker uitgesloten nederlaag. Dat biedt hoop!

PSV – Roda JC Kerkrade (KNVB-Beker; 21 september, 18:30)
Voorspellingen: 3-0 (Jeroen), 1-1* (Luc), 2-3 (Sem), 3-1 (Robbert).
Tegen de Philips Sport Vereniging voetballen in het bekertoernooi, het begint onderhand een gewoonte te worden. Niet dat daar op basis van de prestaties in die onderlinge wedstrijden iets op tegen is, overigens. PSV wil uiteraard in alle drie de competities waaraan het deelneemt het maximale presteren, maar dat dat lang niet altijd goed te combineren is heeft de recente geschiedenis wel laten blijken. Voor Roda JC geldt bij dit soort wedstrijden dat het eigenlijk niks te verliezen heeft; ondanks de recente onderlinge duels is de algemene tendens dat het in ieder geval een erg lastige woensdagavond gaat worden. Volgens Jeroen en Robbert vertaalt dat zich in een vroege exit uit het bekertoernooi, terwijl Luc Roda JC ziet doorgaan via strafschoppen en Sem uitgaat van een fraaie stunt in een waar doelpuntenspektakel. Daar hebben we natuurlijk sowieso oren naar!

Feyenoord – Roda JC Kerkrade (25 september, 16:45)
Voorspellingen: 3-0 (Jeroen), 1-1 (Luc), 4-1 (Sem), 1-1 (Robbert).
Als afsluiter van september reist de ploeg van Yannis Anastasiou af naar de Kuip, waar op het moment van schrijven de koploper van de Eredivisie diens thuisbasis heeft. Feyenoord is (in ieder geval tot begin september) ongeslagen en zonder puntverlies aan het seizoen bezig en het spel oogt heel behoorlijk. Een enorme kluif voor Roda JC, dat in combinatie met de eeuwig geroemde, maar niet altijd geliefde, sfeer in de Kuip moet hopen op een klein wonder om er een goed resultaat neer te kunnen zetten. Jeroen en Sem zien het allemaal niet zo zitten; Luc en Robbert geloven wel in een fraai resultaat. Laten we het erop houden dat het, zoals in elke wedstrijd, weer alle kanten op kan gaan – het liefst wel de goede kant.

Foto: Roda JC Live.

Comments (13)

 1. VoorspellerT

  volgens mij:
  Go away Eagles – Roda 1 – 1
  Roda – Heerenveen . . . 2 – 1
  PiSVee – Roda . . . . . . . 2 – 0
  FajjeNooit – Roda . . . . . 1 – 1

Comments are closed.