‘Deal met Mexicaanse investeerders ketst af’

Frits Schrouff was de afgelopen dagen dicht bij een deal met een Mexicaanse investeringsmaatschappij. De Limburger meldt dat de Mexicanen op het laatste moment zijn afgehaakt.

Een investeringsmaatschappij uit het Latijns-Amerikaanse land zou bereid zijn geweest om het begrotingstekort voor komend seizoen te dekken. Bovendien zou er een vierjarenplan liggen. In die tijd zou de maatschappij miljoenen in de Kerkraadse club willen steken.

Het regionale dagblad weet dat er ongeveer drie weken lang contact is geweest tussen de Mexicanen en Roda-aandeelhouder Schrouff, met diens rechterhand Huub Mullenders. De Mexicaanse investeerder wilde echter uiterlijk deze week een deal sluiten, en dat ging voor de aandeelhouder te snel. Daarop haakte de Mexicaanse partij af.

In de aandeelhoudersvergadering, die eind volgende week gepland staat, zal Schrouff een beslissing nemen over het al dan niet indienen van een faillissementsaanvraag. Deze aanvraag is alleen te voorkomen, wanneer het begrotingstekort van € 900.000 op dat moment gedekt is.

Foto: Roda JC Live