Schrouff onder indruk van acties, vergadering uitgesteld

De aandeelhoudersvergadering, waarin beslist wordt over de toekomst van Roda JC, is door Frits Schrouff uitgesteld naar eind volgende week. Dat maakt de club bekend op zijn website.

Vorige week werd bekend dat de uiteindelijke grootaandeelhouder van Roda JC dinsdag zou beslissen over de toekomst van de club. De begroting voor het komende seizoen kent een tekort van € 900.000. Schrouff, die in de afgelopen jaren bijna 20 miljoen euro in Roda JC stopte, wil financieel niet meer bijspringen. Hij wil de aandelen dan ook overdragen aan een nieuwe investeerder, mits deze het begrotingstekort dekt en ook een gedegen plan voor de komende vier jaren presenteert. De club zou volgens Huub Mullenders, de adviseur van Schrouff, overgaan tot een faillissementsaanvraag, indien er op dinsdag geen akkoord zou zijn bereikt met een nieuwe investeerder.

Hierop startte een supporterscollectief een crowdfundingsactie. Daarnaast werden diverse veilingsacties opgezet. Ook trad een groep onder leiding van Ger Senden naar voren, die de club wil reorganiseren onder het motto ‘Roda 2.0’. Schrouff geeft aan zeer onder de indruk te zijn van en trots te zijn op deze loyaliteitsacties, die tot nu toe bijna € 150.000 hebben opgeleverd.

“Ondanks de moeilijke financiële situatie van de club sterkt hem dat in zijn overtuiging alles op alles te zetten om het voortbestaan van de club te redden”, stelt Roda JC in een communiqué op de site. Schrouff is momenteel de ingediende toekomstplannen aan het bestuderen, waarbij de focus uiteraard ligt op de financiële zekerheid. Het slagen van deze plannen is afhankelijk van de bijdrage van andere grote partijen. Daar wringt de schoen, want over deze bijdragen is momenteel nog geen zekerheid.

Overleg daarover is wel gaande. Om die overleggen op constructieve wijze te laten plaatsvinden, is de aandeelhoudersvergadering uitgesteld. Wanneer er eind volgende week nog geen definitieve oplossing is, zal aan een faillissementsaanvraag helaas niet te ontkomen zijn.

Foto: Roda JC Live