‘Faillissement afgewend: groep ondernemers staat klaar’

Fans van Roda JC Kerkrade hoeven niet meer te vrezen voor een naderend faillissement. Dat meldt De Limburger, dat weet dat een groep ondernemers uit de regio klaarstaat, met een noodplan en het benodigde kapitaal.

Deze ontwikkelingen laten onverlet dat eigenaar Frits Schrouff nog steeds onderhandelingen voert met kapitaalkrachtigere partijen, die de club volledig zouden willen overnemen. Afgelopen week kwam naar buiten dat een van die partijen, een Mexicaanse financieringsmaatschappij, zou zijn afgehaakt, omdat Schrouff en diens rechterhand Huub Mullenders de deadline hadden gemist. Het noodplan zal pas in werking treden, wanneer de overige onderhandelingen geen resultaat opleveren.

Bij het noodplan zijn enkele oude bekenden betrokken. Bert Peels verwierf bekendheid als de woordvoerder van de inmiddels ontmantelde G7 tegenover de gemeente Kerkrade. Ook Jan Baggen was het afgelopen jaar actief als lid van de Stichting Samen Roda JC, terwijl Carel Bouckaert juist de contactpersoon van de Stichting was en Harm van Veldhoven bijstond als manager. Het drietal is al lange tijd druk doende met het vinden van oplossingen voor de noodlijdende club, in een periode waar binnen het ondernemerscollectief frictie ontstond.

Ook Joris Hoefakkers is bij het collectief betrokken en is geen onbekende naam. Hoefakkers produceerde afgelopen zomer, na de degradatie, een filmpje dat door het hele land reacties opriep op sociale media. Wellicht komt uit zijn koker de meest onbekende naam die De Limburger heeft weten te achterhalen: Stijn Koster. De 35-jarige Koster, inmiddels woonachtig in Cappelle aan den IJssel, is geboren in Heerlen en heeft in de IT-branche een vermogen vergaard van ongeveer € 15 miljoen. Zijn bijdrage aan het plan zou volgens de krant substantieel zijn.

Peels, Baggen, Bouckaert, Hoefakkers en Koster zijn niet de enigen die bij het plan zijn betrokken. Daarvan kan De Limburger echter geen namen noemen. Ook bedragen willen betrokkenen niet noemen, maar zeker is in ieder geval dat het gaat om een bedrag van minimaal € 900.000, waarmee het begrotingstekort voor komend seizoen is afgedekt. Grootaandeelhouder Frits Schrouff ondersteunt het plan. De supporters, die tot dusverre een bedrag hebben ingezameld van ruim € 160.000, zouden in het reddingsplan ook een rol moeten gaan vervullen.

Bron: De Limburger
Foto: Roda JC Live