Debutant Jubitana loodst Roda JC langs De Graafschap

Roda JC heeft zaterdagmiddag een gedroomde seizoensstart doorgemaakt. Op De Vijverberg, waar de ploeg drie maanden geleden promotiehoop kreeg, waren de Kerkradenaren opnieuw te sterk voor De Graafschap: 0-3.

In een schitterende sfeer, gecreëerd door de bijna 6.000 aanwezige toeschouwers, kwam Roda sterk uit de startblokken. De eerste kopkans was voor Fabian Serrarens, maar die toucheerde de bal slechts. Een paar minuten later was de grootste kans van de eerste helft voor Patrick Pflücke. De Duitser schoot van dichtbij voorlangs. Na die stormachtige openingsfase kwam de wedstrijd meer in balans. Vooruit geschreeuwd door de nokvolle Spinnekop trok De Graafschap ten strijde, met twee grote kansen voor Giovanni Korte. De buitenspeler stuitte eerst op Stefano Marzo, enkele minuten later raakte hij met een spectaculaire omhaal de kruising.

Na rust mocht De Graafschap spelen naar de fanatieke zijde, maar dat mocht niet baten. In de eerste tien minuten van de tweede helft kwam Roda namelijk op 0-2-voorsprong. Na drie minuten kreeg Denzel Jubitana de bal prompt voor zijn voeten na een gekraakte voorzet van Niek Vossebelt. Voor de debutant was het een koud kunstje om af te ronden. Een paar minuten later was het Ted van de Pavert die met een terugspeelbal Jubitana op weg hielp. Oog in oog met doelman Hidde Jurjus bleef de 22-jarige Belg vervolgens koel.

Na die twee goals ontpopte zich een chaotische wedstrijd, waarin weinig grote kansen meer werden gecreëerd. Roda haalde zich de woede van het thuispubliek op de hals, door regelmatig lang de tijd te nemen, maar niemand verbruide het meer dan scheidsrechter Jochem Kamphuis. De arbiter, die een redelijke wedstrijd leek te fluiten, kreeg met enkele beslissingen het hele stadion tegen zich.

De 0-3 die vlak voor tijd uiteindelijk viel, paste niet in het matige spelbeeld van de tweede helft. Benjamin Bouchouari dribbelde tussen drie Superboeren heen en gaf de bal af op Pflücke. Met een schitterende krul zorgde hij voor het slotakkoord: de bal belandde in het doel achter de kansloze Hidde Jurjus.

Foto: Roda JC Live