Derby prooi voor Fortuna; Roda uitgeschakeld

Het bekertoernooi van Roda JC heeft dit seizoen negentig minuten geduurd. In de eerste ronde was Fortuna Sittard te sterk: 0-2.

Het enige vuurwerk tijdens de wedstrijd kwam van de Roda-supporters, die rondom het stadion het nodige de lucht inschoten voor aanvang van de wedstrijd. Het gaf Roda niet de bliksemstart waar zo op gehoopt werd, want de eindstand stond na elf minuten al op het bord. Na acht minuten mocht Sebastian Polter de 0-1 binnen schieten vanaf de strafschopstip, na een knullige overtreding van Stefano Marzo. Drie minuten later liep Zian Flemming weg uit de rug van diezelfde Marzo en passeerde doelman Miguel Santos.

Na die twee snelle treffers ontwikkelde zich een schouwspel dat het aanzien nauwelijks waard was. Fortuna hoefde niet meer zo nodig en leunde daarom achterover, Roda was simpelweg niet bij machte om aanvallend ook maar iets uit te richten tegen de rivaal. De enige echt grote kans creërden de Kerkradenaren in de zeventigste minuut: invaller Thijmen Goppel legde de bal prima terug op Patrick Pflücke, die van dichtbij over het doel schoot.

Fortuna Sittard had rond die tijd al legio kansen gekregen om de score verder op te voeren. De Sittardenaren waren zelf echter ook slordig in de afronding, waardoor meer tegendoelpunten Roda JC bespaard bleven.

Header: Roda JC Live