Dinsdag overleg over veiligheidssituatie rondom Roda JC-Heracles

Roda JC Kerkrade, de politie en de gemeente Kerkrade zullen morgen (dinsdag) met elkaar in gesprek gaan over de beoogde gang van zaken rondom de wedstrijd Roda JC Kerkrade-Heracles Almelo. Doordat de nationale politie wederom stakingen aankondigde, zal er namelijk bekeken moeten worden hoe de betrokken partijen de veiligheid in en rondom het Parkstad Limburg Stadion gaan organiseren.

Dat meldt 1Limburg. In het meest ongunstige scenario zal de Eredivisie-wedstrijd komende zaterdag geen doorgang vinden, maar dat lijkt niet direct aannemelijk aangezien het hier geen risicoduel betreft. Ter vergelijking: het duel tussen ADO Den Haag en landskampioen PSV, dat eveneens komende zaterdag op het programma stond, is wél afgelast, doordat de veiligheid rondom die wedstrijd niet gegarandeerd kon worden. De kern van het probleem zijn de moeizame cao-onderhandelingen tussen het Ministerie van Veiligheid en Justitie enerzijds en de politiebonden anderzijds. De bonden kunnen zich niet vinden in het in hun ogen slechte voorstel dat de minister bij de bonden heeft neergelegd.

Daardoor zullen alle aangesloten agenten, als protest, tijdens de eerste speelronde van de Eredivisie het werk stilleggen vanaf een uur vóór de aftrap, tot een uur na afloop van de betreffende wedstrijd. Daardoor is het aan de burgemeesters van de speelsteden om te bepalen of de veiligheid van de stadionbezoekers gegarandeerd kan worden, en welke maatregelen daartoe genomen dienen te worden. Doordat de burgemeester van Kerkrade, Jos Som, op vakantie is, zal wethouder Dion Schneider tijdens het overleg diens rol op zich nemen.

Header: Roda JC Live