‘Project’ Juric eerste keus voor Roda JC-aanval

Het gerucht deed al langere tijd de ronde, maar bij monde van Hessel Meijer heeft Roda JC Kerkrade nu bevestigd geïnteresseerd te zijn in de diensten van Australisch international Tomi Juric. Dat vertelt het lid van de Raad van Commissarissen van de Kerkraadse club aan 1Limburg.

Juric, die transfervrij is, is al enige tijd in gesprek met Roda JC Kerkrade, zegt Meijer. “Van een akkoord is echter nog geen sprake.” De man achter WyckerVeste geeft aan dat de 24-jarige Juric momenteel de eerste keus is om de aanval van de promovendus te versterken. Afgelopen week werd bekend dat Nathan Kabasele, die ook op de lijst van de Kerkradenaren stond, naar De Graafschap verkast.

De Australiër is transfervrij, nadat hij in mei scheidde van zijn toenmalige club Western Sydney Wanderers. In januari had die Australische club, waar Juric sinds 2013 furore maakte, al een overeenkomst bereikt met het Chinese Shanghai Shenhua. De waarde van het contract dat Juric in Shanghai zou gaan krijgen was € 6,6 miljoen, maar Juric sloeg het contract af, tot grote ergernis van de Australiërs, aangezien hij een carrière in Europa ambieerde. Daarop werd hij in mei transfervrij gemaakt door de Australiërs.

6,6 miljoen euro is echter een bedrag dat een club als Roda bij lange na niet kan ophoesten. De Kerkradenaren bevinden zich immers nog steeds in categorie I van het licentiesysteem van de KNVB en staat daarom onder curatele van de nationale voetbalbond. Omdat Juric alleen de Australische nationaliteit heeft, moet hij als speler van buiten Europa een salaris gaan ontvangen van ongeveer vier ton. Voor Roda-begrippen is dat een vorstelijk salaris. Dat probleem is volgens Meijer echter opgelost. “Dan moet je er als club een project van maken om zijn komst mogelijk te maken. Daar zijn we in geslaagd.”

Foto: Brendon Thorne

Comments (2)

  1. Good oom te wherre dat ze mit ‘nne spits bezig zin.
    Houpelik is dit nuuts egter neet te vreug wereldkundig gemaak. Zin d’r gein kapers op de kus?

Comments are closed.