Directeur Van Veldhoven vertrekt: ‘Voel me niet prettig’

De wegen van Roda JC en directeur Harm van Veldhoven gaan definitief scheiden. De club en de Belg, die zich onlangs ziek meldde, hebben met elkaar gesproken over de ontbinding van zijn contract voor onbepaalde tijd.

Dat meldt ZO-NWS vrijdag. Van Veldhoven was sinds 2017 beleidsbepaler bij de Kerkraadse club, eerst als technisch directeur en na het vertrek van Wim Collard tevens als algemeen directeur ad-interim. Het was een publiek geheim dat die dubbelfunctie Van Veldhoven niet in de koude kleren ging zitten. Met de komst van de nieuwe eigenaar van de club, de Mexicaan, Mauricio Garcia de la Vega, leken de toekomstperspectieven voor Van Veldhoven te verdampen.

“Ik voel me niet prettig namelijk in de rol die gepland is die ik nu bij Roda zou moeten gaan spelen. Dan moet je aan het belang van de club denken en verder gaan kijken.”

Harm van Veldhoven tegenover ZO-NWS

Roda JC heeft zelf nog niet gereageerd op het (aanstaande) vertrek van haar directeur. Ook is het nog onduidelijk wie het takenpakket van Van Veldhoven, die deze zomer nog in verband werd gebracht met een overstap naar het Belgische Lommel, zal gaan overnemen. Wel zou de club al een profielschets op tafel hebben liggen.

Onder het bewind van Van Veldhoven gleed Roda JC in de afgelopen jaren af naar het rechterrijtje van de Keuken Kampioen Divisie, wat gepaard ging met forse saneringen. Eerder beleefde hij als hoofdcoach een succesvolle periode in Kerkrade: tussen 2008 en 2012 behoedde hij eerst de club voor degradatie, om vervolgens als negende, zesde en tiende te eindigen in de Eredivisie.