Roda JC bevestigt vertrek Harm van Veldhoven

Roda JC Kerkrade heeft het vertrek van Harm van Veldhoven bevestigd. De Belg zat al langer thuis, nadat hij zich eerder deze zomer ziek meldde, vanwege overspanningsklachten.

De Kerkraadse club meldt op zijn site dat er vandaag afscheid wordt genomen van “een aimabele man”. Van Veldhoven was vier seizoenen hoofdtrainer, twee seizoenen technisch directeur en een seizoen algemeen directeur bij de club.

De periode als trainer was aanmerkelijk succesvoller dan die als directeur. Nadat Van Veldhoven de club voor degradatie wist te behoeden, streed de club drie seizoenen lang om Europees voetbal. De play-offs werden echter nooit gewonnen.

“De laatste twee jaar stonden in het teken van puin ruimen en herbouwen”, aldus Van Veldhoven. De Belg kreeg de ondankbare taak om de gedragingen van Ton Caanen, zijn voorganger als technisch directeur, weg te poetsen. Na een seizoen volgde degradatie, afgelopen jaar eindigde Roda JC als dertiende in de Keuken Kampioen Divisie. ‘Dankzij een stevigere verankering in de regio en een sterkere focus op de jeugdwerking werd de goede weg ingeslagen.”

Met de komst van Mauricio García de la Vega werd echter al snel duidelijk dat de wegen van Roda JC en Van Veldhoven zouden gaan scheiden. “Een verschil in visie met de nieuwe bestuursploeg doet onze wegen scheiden. De komst van Mauricio García de la Vega brengt nieuwe mogelijkheden en andere accenten met zich mee. Ik hoop oprecht dat Roda JC hier optimaal de vruchten van kan plukken.”

De la Vega heeft op zijn beurt mooie woorden over voor Van Veldhoven. “Als beoogd nieuwe eigenaar van Roda JC wil ik Harm graag hartelijk danken voor het werk wat hij voor onze club gedaan heeft en wens ik hem alle succes toe in het vervolg van zijn loopbaan.” De club stelt dat Van Veldhoven een enorme inspanning leverde om de club steeds weer klippen van diverse aard te laten omzeilen.

Ondertussen zoekt Roda JC driftig door naar een nieuwe algemeen directeur. Pieter Nieuwenhuis, adviseur van De la Vega, liet eerder al weten dat de invulling van die functie de eerste prioriteit heeft.

Foto: Roda JC Live