Doelman Bucker direct onder de lat bij eerste uitwedstrijd

Roda JC gaat vrijdagavond proberen om de goede competitiestart een vervolg te geven. Na de thuisoverwinning op Helmond Sport, brengt de eerste uitwedstrijd van het seizoen de Kerkradenaren naar Den Haag.

In het Bingoal Stadion is ADO de tegenstander. De Hagenaars eindigden vorig seizoen op een teleurstellende twaalfde plek, nadat ze promotie een jaar eerder op een haar na misliepen. Dit jaar moet onder leiding van oud-Roda-trainer Darije Kalezic een nieuwe gooi naar de Eredivisie gedaan worden. De start was wat dat betreft teleurstellend, want op bezoek bij De Graafschap kwam ADO niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.

Exodus
Tijdens de zomer vond bij de club een ware exodus plaats. Maar liefst 22 spelers verlieten de club, waardoor de selectie aan een grondige renovatie toe was. Toch werden er weinig grote namen naar de Hofstad gehaald: spits Henk Veerman, die op huurbasis overkwam van FC Volendam, zal iedereen kennen, en voor de fervente Keuken Kampioen Divisie-volgers is ook Matteo Waem geen onbekende naam. De centrale verdediger verraste vorig seizoen met MVV en dat leverde hem een transfer naar ADO op. Beide spelers debuteerden tijdens de openingswedstrijd van het seizoen.

Bedrijvig
Roda JC kende een prima start van het seizoen, door met 4-1 te winnen van Helmond Sport. In de dagen na die overwinning toonde de club zich bovendien bedrijvig op de transfermarkt: Marvin Pourié (spits), Laurit Krasniqi (linksback) en Koen Bucker (doelman) werden aangetrokken. Van die drie aanwinsten staat in Den Haag waarschijnlijk alleen Bucker aan de aftrap. De keeper vervangt Rody de Boer, die een prima indruk achterliet in de laatste weken, maar al eerder was geïnformeerd dat er een nieuwe eerste keeper zou komen. De Boer mag van Roda JC op zoek naar een nieuwe club.

De Kerkradenaren hebben het al jaren lastig met ADO, al lijkt daar sinds de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie wat verandering in te zijn gekomen. De laatste drie wedstrijden tegen de Hagenaars werden niet verloren, terwijl Roda in de acht wedstrijden daarvoor, vooral in de Eredivisie, juist nooit wist te winnen. Vorig jaar lukte dat in Den Haag wel: toen luidde de 0-1-zege van Roda het ontslag in van Dirk Kuijt.

Verwachte opstelling Roda JC: Bucker – Reith, Didden, Koglin, Bijleveld – Spieringhs, Ould-Chikh, Kongolo – Van der Heide, Schmid, Zauner.

De wedstrijd in het Bingoal Stadion begint vrijdagavond om 20:00 uur en staat onder leiding van Jeroen Manschot. Zoals gebruikelijk is de wedstrijd live te volgen via het X-kanaal (voorheen Twitter) van Roda JC Live.

Foto: Roda JC Live