Roda JC boekt eenvoudige zege in Den Haag

Na twee wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie staat Roda JC op zes punten. In het Bingoal Stadion werd eenvoudig gewonnen van ADO Den Haag: 0-3.

Voorafgaand aan de wedstrijd was onder supporters behoorlijk wat te doen over de enige wissel in de basiself: Koen Bucker verving Rody de Boer. Wie van plan was om Bucker eens goed te gaan bestuderen in Den Haag kwam echter bedrogen uit, want de doelman heeft nauwelijks een bal aangeraakt. De bal bevond zich met name rond het doelgebied van ADO Den Haag, zeker in de eerste helft.

Na tien minuten kwam Roda JC op voorsprong, maar dat was pas nadat er al drie grote kansen gemist waren. Een uitstekende pass van Maxi Schmid zette Enrique Peña Zauner vrij voor de doelman en de Duitser toonde zich bijzonder koel. Eerdere kansen werden gemist door Zauner en Schmid, maar ook door Walid Ould-Chikh. De openingstreffer leidde de enige mindere fase van Roda in, maar na een half uur krabbelde de ploeg op.

Zauner tekende toen voor de 0-2, al werd hij overduidelijk in buitenspelpositie weggestuurd. Luttele minuten later tekende Ould-Chikh op aangeven van Schmid voor de 0-3. Net als tegen Helmond Sport deed hij dat met een streep in de kruising. Vlak voor rust kwam vervolgens de frustratie bij ADO Den Haag eruit, toen Daryl Werker een snoeiharde overtreding slechts met een gele kaart bestraft zag worden.

In de tweede helft speelde Roda JC de wedstrijd volwassen uit, zonder dat het iets te duchten had van ADO Den Haag. De Hagenaars beten iets meer van zich af, maar tot grote kansen kwam het nauwelijks: het gevaar bleef beperkt tot enkele schoten, die geblokt werden of naast het doel gingen. Aan de overkant waren de Kerkradenaren ook weinig meer voor de goal te vinden, waardoor de ruststand ook de eindstand bleek. Dankzij de zege staat Roda JC in ieder geval tot maandag alleen aan kop in de Keuken Kampioen Divisie.

Foto: Roda JC Live