Doelpuntloos gelijkspel tussen Roda JC en FC Den Bosch

In een erbarmelijke wedstrijd hebben Roda JC en FC Den Bosch zaterdag de punten gedeeld. Beide ploegen kwamen niet tot scoren in het Parkstad Limburg Stadion.

In de coronatijd is het soms lastig inschatten met wie je kunt spelen, zo merkte ook FC Den Bosch deze week. Door drie coronabesmettingen moest trainer Erik van der Ven noodgedwongen wisselen. Het leidde tot het jongste FC Den Bosch aller tijden, dat zich vanaf het begin terugtrok in het Parkstad Limburg Stadion. De bezoekers lieten de bal aan Roda JC, dat daar veel te weinig mee deed. Door het stroperige aanvalsspel van de Kerkradenaren kwam Den Bosch nauwelijks in de problemen, want Roda wist geen bres in de defensie te slaan.

De grootste kans voor de Kerkradenaren kwam voort uit een goede voorzet van Roland Alberg, die de bal panklaar legde op het hoofd van Fabian Serrarens. De aanvaller, die voor de rest de hele wedstrijd onzichtbaar was, kopte uit kansrijke positie echter naast het doel.

De tweede helft leverde in ieder geval meer vermaak op dan de eerste helft, al was het spel nog lang niet goed. Achtereenvolgens kregen Kees Luijckx en Ryan Trotman de gele kaart van scheidsrechter Gansner. Beide overtredingen waren echter ook wel goed voor een rode kaart. Trotman maakte even later nog een stevige overtreding, waar een tweede gele kaart ook op zijn plek was geweest. Het leek echter alsof de arbiter zijn gele kaart had thuisgelaten.

Diezelfde Trotman kreeg vervolgens aan de overkant de beste kans van de wedstrijd. Zijn schot werd door doelman Santos knap gekeerd. Even later moest de Mexicaan weer in actie komen, toen Ringo Meerveld zo maar door de hele verdediging mocht lopen. Zijn schot was echter niet hard genoeg.

In de absolute slotfase kreeg Roda JC vervolgens alsnog de mogelijkheid om de wedstrijd te winnen, maar Roland Alberg faalde in de afronding. Zijn schot vloog over, en even later was de Roda-aanvaller te druk met appelleren voor een penalty om te zien dat de bal in kansrijke positie lag. Het zorgde er al met al voor dat de wedstrijd eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.