Ook Jong FC Utrecht te sterk voor Roda JC

Ook op bezoek bij Jong FC Utrecht is Roda JC er niet in geslaagd om weer eens een overwinning te boeken. Op het desolate Sportpark Zoudenbalch was de thuisploeg met 2-0 te sterk.

Met Erik Falkenburg, terug van een blessure, in de plaats van Fabian Serrarens kwam Roda JC redelijk uit de startblokken. Met veel energie en hoog druk zetten wist de ploeg enige paniek te veroorzaken bij de beloften van Utrecht. Tot grote kansen leidde dat echter in eerste instantie niet, al kopte Jordy Croux nog van dichtbij over.

De eerste serieuze mogelijkheid volgde uiteindelijk wel, voor de bezoekers, toen Falkenburg een voorzet van Amir Absalem in een keer op de pantoffel nam. In de tegenaanval was Jong FC Utrecht ook meteen gevaarlijk via Tim Pieters, die Miguel Santos aan het werk zette. Het was het startsein voor een fase waarin de Utrechters het overwicht kregen. Dat overwicht leidde tot kansen waarop Santos eerst nog antwoorden had; vlak voor rust moest hij echter lossen, toen een goed geplaatst schot van Othmane Boussaid achter hem in de hoek verdween.

In de tweede helft probeerde Roda JC met drie wissels (Goppel, Serrarens en Klaasen) iets te forceren. Kansen creëren zat er echter niet in, want de beloften voetbalden vanuit een keurige organisatie. De Kerkradenaren hadden niet genoeg creativiteit om zich een weg door die defensie te banen.

Het laatste kwart van de wedstrijd leverde voor Roda alsnog de kansen op de gelijkmaker op, via Patrick Pflücke en Fabian Serrarens. Het goede terugleggen van Pflücke, een van de weinige spelers bij Roda die een voldoende haalde, kon echter niet op respons rekenen van zijn medespelers. Even later raakte Serrarens van dichtbij de paal.

Vervolgens was het aan de andere kant wel raak, toen Tim Pieters de bal door de benen van Santos schoot. Hij kreeg de bal vlak daarvoor cadeau van Xander Lambrix, die hopeloos uitverdedigde. Een slotoffensief van Roda sorteerde geen effect, waardoor het team van Jurgen Streppel puntloos en doelpuntloos terugkeert naar Kerkrade.

Foto: Roda JC Live