Doorbraak in zaak-Korotaev: celstraf omgezet in boete

Na bijna een jaar lijkt er een doorbraak te zijn gekomen in de rechtszaak rondom Aleksei Korotaev. De celstraf, die de beoogd Roda-investeerder opgelegd kreeg, is omgezet in een boete. Dat meldt De Limburger.

Korotaev werd in februari 2017 van rechtswege veroordeeld tot een celstraf van drie jaar vanwege het uitschrijven van een ongedekte cheque. De aanklacht tegen hem werd ingediend door Helin International. Het zou gaan om een cheque van 17,7 miljoen euro.

De celstraf is nu echter omgezet in een boete van 3500 euro. Bovendien heeft Korotaev, die al eerder op borgtocht vrijkwam, zijn Zwitserse en Russische paspoort terug en mag hij de Verenigde Arabische Emiraten weer verlaten. “Dit toont aan dat Aleksei het gelijk aan zijn zijde heeft”, aldus woordvoerder François Gonin. De zakenman blijft voorlopig wel in Dubai, waar hij voorbereidingen treft voor een beroepszaak. Die heeft als doel om ook de boete te laten seponeren.

“We wachten nu af en laten Aleksei zijn zaken regelen in Dubai”, laat Roda weten aan het regionaal dagblad, bij monde van directeur Wim Collard. “Hij heeft steeds gezegd dat hij met ons in zee wil als alles achter de rug is.” Collard laat wel weten verguld te zijn met het nieuws.

Foto: Roda JC Live