Drie duels geen uitsupporters in Kerkrade

De gemeente Kerkrade heeft besloten dat de komende drie wedstrijden in het Parkstad Limburg Stadion zonder uitsupporters worden gespeeld. Dat maakte Roda JC zaterdagochtend bekend.

De maatregel volgt op een behoorlijke reeks aan ongeregeldheden. Zo staakten de stewards van Roda JC bij de uitwedstrijd tegen Almere City FC, na een aantal incidenten in voorgaande uitwedstrijden. In de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo ging het eveneens mis, en ook na die wedstrijd ontstond een confrontatie tussen beide supportersgroepen. Daardoor waren vrijdag dan weer geen Roda JC-fans welkom bij de uitwedstrijd tegen Telstar. Eerder dit seizoen moest MVV – Roda JC al zonder uitsupporters worden gespeeld, naar aanleiding van een straf van de KNVB.

Voor de gemeente Kerkrade was na deze opeenstapeling van incidenten de maat vol. In het persbericht van Roda JC wordt vermeld dat het besluit is genomen naar aanleiding van “een aantal ongeregeldheden waarbij een klein deel van de aanhang van Roda JC betrokken is”. Daar worden de supporters van Heracles Almelo, Jong FC Utrecht en Helmond Sport nu de dupe van. Zij mogen in de komende wedstrijden niet afreizen naar het Parkstad Limburg Stadion om hun club te ondersteunen.

Bij de competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo, op vrijdag 11 december, zijn uitsupporters vooralsnog voor het eerst weer welkom.

Header: Roda JC Live