Roda JC zakt op bezoek bij Telstar door het ijs

De uitwedstrijd tegen Telstar heeft voor Roda JC een pijnlijke nederlaag opgeleverd. Het duel in Velsen-Zuid eindigde in 2-1. Al na een kwartier stonden de Kerkradenaren met 2-0 achter.

In het gezellige stadionnetje van Telstar ontbraken vrijdagavond opnieuw uitsupporters, nadat de burgemeester van Velsen ‘nee’ tegen hun komst had gezegd. Dat was achteraf gezien maar goed ook. Het thuispubliek, dat wel met 1.733 man was komen opdagen, kon na vijftien minuten namelijk hun ogen niet geloven, toen de Witte Leeuwen al twee keer hadden gescoord.

Met een slim overstapje zette Glynor Plet na 12 minuten de hele Roda-defensie op het verkeerde been, waarna David Min oog in oog met Moritz Nicolas koel bleef: 1-0. Luttele minuten later wees arbiter Pol van Boekel resoluut naar de penaltystip, na vermeend hands van Lennerd Daneels. Onterecht, zo bleek uit de beelden, maar Plet pakte het cadeautje van de scheidsrechter wel uit en verdubbelde de voorsprong.

Die voorsprong kwam in het restant van de wedstrijd geen moment in gevaar. Het veldspel van Roda JC ging na de 2-0 van kwaad tot erger, want helemaal niets leek te lukken bij de ploeg van Jurgen Streppel. Ook in de tweede helft, met Arjen van der Heide in plaats van Daneels, wilde het niet vlotten, al werden de bezoekers wel wat gevaarlijker. Zo werd een kopbal van Nils Röseler van de lijn gehaald. Echt grote kansen wist Telstar, dat in de tweede helft vooral besloot de voorsprong te consolideren, ook niet meer te creëren.

Toen het leed al lang geleden was, kwam Roda nog op 2-1. Wie anders dan Dylan Vente wist een afvallende bal toch weer in het doel te schieten, om zo voor zijn elfde goal van het seizoen te tekenen. Enkele seconden later was de wedstrijd voorbij, waarna de Kerkradenaren met de staart tussen de benen het BUKO Stadion konden verlaten.

Foto: Roda JC Live