Dubbele thuisronde start voor Roda JC met Jong PSV

Het wordt een druk weekend in het Parkstad Limburg Stadion. In vier dagen komt Roda JC maar liefst twee keer thuis in actie, te beginnen met een wedstrijd tegen Jong PSV op vrijdagavond.

Dat drukke schema komt de Kerkradenaren niet slecht uit. Immers, hoe meer wedstrijden, hoe sneller het flink gerenoveerde team op elkaar ingespeeld zal zijn. Tel daarbij op dat Roda wel weer toe is aan een overwinning, na de verliespartij tegen NAC Breda en het late gelijkspel tegen MVV.

Verliesreeks
Jong PSV lijkt daarvoor de uitgelezen tegenstander. De beloften kennen een lastige seizoensstart, met inmiddels drie verliezen op rij. Achtereenvolgens waren Heracles Almelo, PEC Zwolle en TOP Oss te sterk. Met name het laatste verlies zal hard zijn aangekomen bij de jonge ploeg, die onder leiding staat van oud-Roda JC’er Adil Ramzi. Alleen van FC Dordrecht werd tot nu toe gewonnen, en dan ook nog met de kleinst mogelijke marge. Het leidt tot een zestiende plaats.

Zoals dat gaat bij beloftenelftallen, zijn de talentvolste jongens van vorig seizoen inmiddels overgestapt naar het eerste van PSV. Denk bijvoorbeeld aan Johan Bakayoko, die vorig jaar furore maakte in de Keuken Kampioen Divisie, maar nu vast is aangesloten bij de Eindhovense hoofdmacht. Wat resteert is opnieuw een talentvol, maar piepjong elftal, dat vaak nog de nodige volwassenheid ontbeert.

Neusje voor de goal
Om de aansluiting met de top te behouden, is voor Roda JC een overwinning tegen Jong PSV daarom absolute noodzaak. Positief is daarbij dat Jurgen Streppel inmiddels het nodige te kiezen heeft voorin. Tegen MVV werden nieuwelingen Lennerd Daneels en Romano Postema nog op de bank gehouden, maar beiden vielen uitstekend in. Het levert ze vrijdagavond naar verwachting een basisplaats op.

Het neusje voor de goal dat Postema in de derby gelijk liet zien, zal Roda nodig hebben. De Kerkradenaren scoren nog steeds moeizaam, en daarbij komt dat de defensie de laatste weken niet meer zo zeker oogt als in de eerste wedstrijden. Kijk maar naar de openingstreffer van MVV, waarbij Jarne Steuckers helemaal vrij mocht opduiken voor het Roda-doel.

Door de basisplaatsen van Daneels en Postema mogen Mallahi en Sieben waarschijnlijk gaan banken. Daarmee kiest Streppel voor de opstelling waarmee MVV in het laatste kwart de nodige moeite had. Spits Dylan Vente zakt een linie terug, terwijl Teun Bijleveld juist op het centrale middenveld gaat staan.

Verwachte opstelling Roda JC: Nicolas – Reith, Röseler, Joppen, Douglas – Hartjes, Vente, Bijleveld – Limbombe, Postema, Daneels.

De wedstrijd in het Parkstad Limburg Stadion start vrijdagavond om 20:00 uur en is live te volgen via ons Twitter-account.

Header: Roda JC Live